0
2
σχόλια
329
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
5 γαλλικές ταινίες στον κήπο της Γαλλικής Σχολής με ελεύθ. είσοδο
 
DOCTV.GR
1 Ιουνίου 2018
Καλοκαίρι, θερινό σινεμά και δροσερή λεμονίτα κάτω από τα αστέρια. Ο κήπος της Γαλλικής Σχολής φιλοξενεί το 2ο Θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου, από την 1η Ιουνίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Πέντε ταινίες από το 1941 μέχρι τη δεκαετία του ’90, μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε, με ελέυθερη είσοδο. Σε όλες τις προβολές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Πέμπτη 21 Ιουνίου, 21.30
Όλα τα πρωινά του κόσμου του Alain Corneau (1991): Στο τέλος της ζωής του ο Marin Marais, φημισμένος βιολιστής του Λουδοβίκου ΙΔ ́, θυμάται την εποχή της μαθητείας του δίπλα στον Monsieur de Sainte Colombe, μεγάλο δάσκαλο της βιόλα ντα γκάμπα. Αυστηρός και ασυμβίβαστος δάσκαλος, προσπάθησε μάταια να βρει την απόλυτη τελειότητα στην τέχνη του, μια τέχνη που κατέχει ο νεαρός μαθητής του.

Τετάρτη 4 Ιουλίου, 21.30
Μια γυναίκα στο παράθυρό της του Pierre Granier-Deferre (1976): Το 1936 η Margot Santorini, γυναίκα του πρέσβη Santorini στην Αθήνα, ζει τις τελευταίες μέρες της ξένοιαστης ζωής, καθώς προετοιμάζεται το πραξικόπημα του συνταγματάρχη Μεταξά. Ένα βράδυ, καθώς ανοίγει το παράθυρό της, βλέπει έναν αντιστασιακό, έναν κομμουνιστή που τον καταδιώκουν οι φασίστες, και τον σώζει από την αστυνομία.


Τετάρτη 18 Ιουλίου, 21.30
Ο τυχοδιώκτης του Ρίο του Philippe de Broca (1964): Ο δεκανέας AdrienDufourquet γίνεται μάρτυρας της απαγωγής της Agnès, της αρραβωνιαστικιάς του, κόρης ενός διάσημου εθνολόγου. Αρχίζει να την αναζητά και φτάνει μέχρι τη Βραζιλία, όπου θα αποκαλύψει ένα κύκλωμα που διακινεί παράνομα ινδικά αγαλματίδια.

Τρίτη 04 Σεπτεμβρίου, 21.30
Ο δολοφόνος κατοικεί στο νούμερο 21 του Henri-Georges Clouzot (1942): Ένας μυστηριώδης δολοφόνος διαπράττει κατά συρροή δολοφονίες και αφήνει πάνω στα πτώματα την κάρτα του που γράφει «Κος Durand». Ο επιθεωρητής Wens βρίσκει ένα στοιχείο που τον οδηγεί στη Μονμάρτρη, στην οικογενειακή πανσιόν LesMimosas. Μεταμφιέζεται σε ιερέα και πάει να μείνει στην πανσιόν.


Info: 2o Θερινό φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου, 1 Ιουνίου - 4 Σεπτεμβρίου, Κήπος της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προταιρεότητας.
 
εμφάνιση σχολίων