0
7
σχόλια
223
λέξεις
VISUALISM
Οι νέες απίθανες χρήσεις του παραδοσιακού βρετανικού τηλεφωνικού θαλάμου σ΄ ένα φωτο-άλμπουμ

 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
25 Μαΐου 2018
Την εποχή των κινητών, ποιος χρησιμοποιεί δημόσιο τηλέφωνο; Κάπως έτσι, οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι της Αγγλίας (γνωστοί και ως Kiosk 2 ή Κ2 booths), έμειναν αχρείαστοι. Όμως τώρα αποκτούν νέα ζωή και αντί να κάθονται να σκουριάζουν, ανακατασκευάζονται με ευφάνταστους τρόπους.  Το χαρακτηριστικό κόκκινο κουτί επιστρέφει στους δρόμους της πόλης και της εξοχής ως μικροσκοπικό καφέ, ως μίνι-βιβλιοθήκη ακόμα και ως κατάστημα γρήγορης επισκευής κινητών τηλεφώνων.

«Πέρα από την ενδιαφέρουσα εμφάνιση, τα μικροσκοπικά αυτά καταστήματα είναι και πολύ λογικά οικονομικά» λέει στους NY Times ο Robert Kerr, συνιδρυτής της εταιρίας LoveFone που προσφέρει γρήγορη επισκευή κινητών τηλεφώνων μέσα σε παλιούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους. «Μόνο ένα από τα “κουτιά” φέρνει περίπου 13.500 δολάρια σε έσοδα το μήνα ενώ κοστίζει περίπου 400 δολάρια για ενοικίαση».


Οι Βρετανοί έχουν μια αγάπη προς τη διατήρηση της κληρονομιάς τους και τα κόκκινα κουτιά είναι γνωστά σε κάθε άκρη της γης. Γι αυτό ένα από τα παλαιότερα K2 Booths είναι σχεδιασμένο από τον Giles Gilbert Scott και κοσμεί την είσοδο της Royal Academy of Arts στο Λονδίνο. Στα κεντρικά της πόλης κάποιο τολμηροί, γεμίζουν με χρώματα και σχέδια τους παλιούς τηλεφωνικούς θαλάμους. Ενώ διάφορα installations, όπως το ντόμινο από K2 Booths του Kingston, αποτελούν εικαστικές εγκαταστάσεις που θυμίζουν την άνοδο και την πτώση του εικονικού κόκκινου κουτιού.
εμφάνιση σχολίων