0
2
σχόλια
289
λέξεις
CULTURE
«Τι είναι η Αγάπη; Πώς την εκφράζουμε, με ποιους τρόπους την απαιτούμε» Ο Μιχάλης Δ. αναζητά τον επαναπροσδιορισμό της αγάπης στο τρίτο βιβλίο του Τι είναι αγάπη μαμά
 
DOCTV.GR
10 Μαΐου 2018
Τον γνωρίζουμε μέσα από τις μουσικές του. Ο Μιχάλης Δέλτα δεν μιλά μόνο με νότες αλλά και με λέξεις. Εκτός από 20 δίσκους στην Ελλάδα και στον κόσμο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα τρία βιβλία: Το Φως των Λέξεων (2016), την Κάθαρση (2017) και το νέο του βιβλίο με τίτλο Τι είναι αγάπη μαμά στο οποίο αποπειράται να ανακαλύψει τον «επαναπροσδιορισμό της αγάπης». Τον ρωτήσαμε τι έμαθε κατά τη διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου του.


«Γράφοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, δημιούργησα μια νέα αφετηρία επαναπροσδιορισμού εννοιών όπως η Αγάπη, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να απελευθερωθώ από πεποιθήσεις που χαράχτηκαν μέσα μου διαστρεβλώνοντας την ομορφιά της αγάπης και την καθαρότητά της.

Χαμένος μέσα στις λιτές σελίδες μου διαπίστωσα πως, η εποχή που ζούμε επικοινωνιακά συντονίζεται με την ενοχή, την απογοήτευση και τον θυμό. Αποτέλεσμα αυτής παραμόρφωσης είναι να στραφούν οι άνθρωποι σε τρόπους εύκολα και άμεσα εκτονωτικούς.

Το ότι έχουμε αντιληφθεί την μνησικακία, την εχθρότητα και τον φόβο ως Κανονικότητα, ως κάτι το φυσιολογικό, πως είναι εντάξει το να ζει σήμερα κάποιος μέσα σε μονολόγους εσωτερικού φθόνου και όχι συναισθηματικά ώριμος με αποδοχή, για την σοφία της φύσεως των πραγμάτων και των καταστάσεων, είναι σημείο των καιρών.

Σε πρώτη φάση οδηγεί σε μια φαινομενική ανακούφιση αλλά σταδιακά καταλήγει στην απόλυτη δυστυχία του σημερινού ανθρώπου. Το Facebook λειτουργεί ως η ιδανική ψηφιακή αρένα αυτής της συναισθηματικής μόλυνσης».
 
 
Το βιβλίο «Τι είναι αγάπη μαμά» του Μιχάλη Δέλτα κυκλοφορεί από τις εκδ. Οδός Πανός σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία. Η παρουσίαση στην Αθήνα θα γίνει τη Δευτέρα 14 Μαΐου στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν (Στοά Πεσμαζόγλου 5), 19.00 - 21.00