0
1
σχόλια
237
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

10 πράγματα που κατάφερε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, κάνοντας πράξη το σύνθημα «κανείς μόνος του στην κρίση»

ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
22 Φεβρουαρίου 2016
Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ξεχωρίζει με πρωτοβουλίες και δράσεις ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση και αποδεικνύει έμπρακτα πως «τα παιδιά και οι ανάγκες τους δεν είναι κόστος». Να τι κατάφερε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς της κρίσης:

1. Εξασφάλισε την ημερήσια διατροφή για όλους τους άπορους της πόλης.

2. Ξεκίνησε διανομή κατ’ οίκον μερίδων φαγητού με δίκυκλα, για όσους άπορους αδυνατούν να βγουν από το σπίτι είτε λόγω αναπηρίας, είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω ηλικίας.

3. Έφτιαξε κεντρικά μαγειρεία στην Πλαζ από όπου το φαγητό φεύγει ζεστό για να διανεμηθεί σε σχολεία και ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

4. Κατήργησε στην πράξη τις διακοπές υδροδότησης ως μέτρο πίεσης και εκβιασμού, ενισχύοντας παράλληλα τους διακανονισμούς.

5. Καθιέρωσε γεύμα για όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση των οικογενειών τους, προκειμένου να μη γίνονται διακρίσεις.

6. Προμηθεύτηκε βαν για να μεταφέρει το ζεστό φαγητό από τα κεντρικά μαγειρεία προς τους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία.

7. Μείωσε τα δημοτικά τέλη, ενώ αύξησε τους φόρους για τη μεγάλη ιδιοκτησία.

8. Αποκατέστησε την πλαζ με ελάχιστα χρήματα. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο υπολογιζόταν να κοστίσει 300.000 ευρώ (με τους γνωστούς διαγωνισμούς ανάληψης έργων που γίνονται στην Ελλάδα) ενώ τελικά η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε με 1.000 ευρώ.

9. Δημιούργησε δύο μεγάλους χώρους στάθμευσης, που εξυπηρετούν 1.000 αυτοκίνητα.

10. Ελιές. Έδωσε στους άπορους της Πάτρας την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων.


Διαβάστε επίσης: Ο Δήμος κάνει delivery!
 
εμφάνιση σχολίων