0
1
σχόλια
186
λέξεις
ΖΗΝ

Ένα πρωτότυπο σουφλέ-κέικ, με την αγαπημένη γεύση του τυριού κρέμας και με 3 μόνο υλικά

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
21 Νοεμβρίου 2015
Η Γιαπωνέζα Oochikeron μαγειρεύει νοστιμιές «να σου τρέχουν τα σάλια» και τις μοιράζεται στο ίντερνετ. Τι σκαρφίστηκε λοιπόν; Ένα αφράτο και αρωματικό κέικ φούρνου με γεύση του αγαπημένου γλυκού τσιζκέικ. Το καλύτερο είναι ότι χρειάζονται μόνο τρία υλικά. Προσέχουμε το ψήσιμό μας να είναι σωστό (βάζουμε ξυπνητήρι κάθε φορά που πρέπει να αλλάξουμε τη θερμοκρασία) και ο λιγοστός αυτός κόπος μας θα ανταμειφθεί με γευστικούς κάλυκες που γαργαλάνε.

ΥΛΙΚΑ: 3 αβγά, 120 γρ. λευκή σοκολάτα, 120 γρ. τυρί κρέμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ανακατεύουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους των αβγών και το τυρί κρέμα. Ενώνουμε το μείγμα των κρόκων με τη μαρέγκα σε τρεις δόσεις και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και το ψήνουμε σε τρεις διαφορετικούς χρόνους και τρεις διαφορετικές θερμοκρασίες: 15 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, 15 λεπτά στους 160 βαθμούς και μετά σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Τέλος, το βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

εμφάνιση σχολίων