0
1
σχόλια
661
λέξεις
ΖΗΝ

Γλυκό, πίτσα, πίτα, σούπα και κεφτεδάκια για φοιτητές και ακαμάτρες. 5 βασικές συνταγές για γρήγορα και εύκολα

DOC TV
28 Σεπτεμβρίου 2015

BANOFFEE (ΜΠΑΝΟΦΙ)
ΥΛΙΚΑ: 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα, 6 μπανάνες κομμένες κατά μήκος, 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι-μπερ χτυπημένα σε σκόνη, 225 γρ. βούτυρο, 500 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κουτάκια του ζαχαρούχου κλειστά, σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες, από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Ελέγχουμε και συμπληρώνουμε νερό κατά τη διάρκεια αν χρειάζεται. Αφαιρούμε τις κονσέρβες από το νερό. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί ομοιόμορφα και τοποθετούμε από πάνω τις μπανάνες. Αδειάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγύ και γαρνίρουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σπάτουλα. Προσθέτουμε το σιρόπι σοκολάτας αν θέλουμε και σερβίρουμε.


ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑ ΠΙΤΣΑ ΓΚΟΥΡΜΕ
ΥΛΙΚΑ: 6 φέτες ψωμί για τοστ, 4 φέτες καπνιστής γαλοπούλας κομμένα σε κομμάτια, 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη, 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια στραγγισμένα και κομμένα σε φέτες, 2 μέτριες ντομάτες και 1 μέτρια πιπεριά ψιλοκομμένες, ½ φλ. ελιές κομμένες σε κομμάτια, ½ φλ. σάλτσα ντομάτας, ½ κουτ. γλ. ρίγανη, 1 λαδόκολλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα ταψάκι στρώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τις φέτες του τοστ τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς να αφήσουμε κενά. Αλείφουμε το ψωμί με τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε τη γαλοπούλα. Ρίχνουμε το 1/3 της γραβιέρας καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ψωμιού. Προσθέτουμε μανιτάρια, ελιές, ντομάτες και πιπεριά. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και τη ρίγανη. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτσα μας. Εννοείται ότι αυτοσχεδιάζοντας θα φτιάξουμε την ιδανική μας πίτσα και ότι όσο πιο αγνά και φρέσκα υλικά χρησιμοποιήσουμε τόσο πιο γκουρμέ πίστα θα έχουμε.


ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και χοντροκομμένα, 1 πατάτα κομμένη σε κύβους, 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο, 3/4 κουτ. γλ. τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά), τυρί Philadelphia (προαιρετικά), 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ½ κουτ. γλ. καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τα καρότα, την πατάτα, το σέλινο, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό κότας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται. Αν η σούπα χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό. Σερβίρουμε με μια κουταλιά τυρί Philadelphia στο κέντρο του πιάτου.


ΓΛΥΚΙΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ: 1,5 κιλό φρέσκο ανθότυρο, 1 φλ. τσαγιού μέλι, 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 7 αυγά, ½ κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κουτ. σούπας βούτυρο Κερκύρας ή βούτυρο soft, 2 κουτ. σούπας αλεύρι, 1 κουτ. γλ. κανέλα (τα υλικά είναι για 6 άτομα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ χοντροκόβουμε το ανθότυρο με το χέρι. Προσθέτουμε το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε για να πάει παντού. Ρίχνουμε το μείγμα του τυριού, στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.


ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα σε νερό από την προηγούμενη μέρα), 2 μέτριες πατάτες κομμένες, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδο, 2 αυγά, ½ κουτ. γλ. κύμινο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 3 κουτ. σούπας αλεύρι, 4 κουτ. σούπας γραβιέρα τριμμένη, ½ κουτ. σούπας φρέσκο μαϊντανό-άνηθο-δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια και τις πατάτες, σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σουρώνουμε. Σε ένα μεγάλο μπλέντερ προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα αυγά, το κύμινο, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τα ρεβίθια και χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη γραβιέρα, ζυμώνουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Πάθουμε σε μπαλάκια, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε στο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Συνοδεύουμε με γιαούρτι.
εμφάνιση σχολίων