0
2
σχόλια
259
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

INFOGRAPHIC Τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη εργάζεται ο τεμπελόγατος της Ευρώπης

DOC TV
6 Ιουλίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες έχουν κερδίσει τη φήμη των τεμπέληδων συν του ότι «συνταξιοδοτούνται πολύ νωρίς». Οι έρευνες για άλλη μια φορά και σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι, δείχνουν ότι οι Έλληνες εργάζονται στην πραγματικότητα τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη.

Στοιχεία από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνει ότι στην Ελλάδα εργαζόμαστε κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, περισσότερο από ό,τι οι «εργατικοί» Γερμανοί π.χ., οι οποίοι χτυπάνε τις 35.3 ώρες ή περισσότερο από τον μέσο όρο της Ε.Ε που είναι 37,2 ώρες.

Μερικοί ισχυρίζονται ότι αυτό οφείλεται σε κάποιους τομείς της εργασίας στην Ελλάδα -π.χ. γεωργικός τομέας, ελεύθερα επαγγέλματα ή τα (πολλά μικρά) καταστήματα που αναγκάζονται να μένουν ανοιχτά μέχρι αργά προκειμένου να αυξήσουν τον απελπιστικά μικρό τζίρο τους.

Φυσικά οι ώρες δεν σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα όπως π.χ. σε πολλούς τομείς του δημόσιου τομέα που υποφέρει από οργάνωση, τεχνολογική εκπαίδευση, έλεγχο και διαφάνεια.

Άλλες χώρες υπό οικονομική κρίση, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία, επίσης καταλαμβάνουν υψηλή θέση στη σχετική λίστα -βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.


Εντωμεταξύ οι λιγότερο «εργατικοί» απ΄όλους είναι οι Ολλανδοί, ενώ κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο είναι επίσης η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η Αγγλία.

Και τι γίνεται με το στερεότυπο ότι οι Έλληνες συνταξιοδοτούνται νωρίς; Η μέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι 57,8 στην Ελλάδα. Ενώ αυτό αποτελεί χαμηλό όριο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ε.'E., στο Ηνωμένο Βασίλειο συνταξιοδοτούνται σε ηλικίας 58,3 κατά μέσο όρο.

Πηγή: Forbes
 
εμφάνιση σχολίων