0
1
σχόλια
175
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

H Ελλάδα, τα συσσίτια και ο Χατζηιωάννου. Ο Independent μιλάει για τις ουρές στα συσσίτια

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
3 Ιουλίου 2015
«Καθώς Ευρωζώνη και Ελλάδα βρίσκονται σε διαμάχη σχετική με το χρέος, ένας δισεκατομμυριούχος βοηθάει την οικονομική κρίση. Ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της EasyJet μοιράζει δωρεάν γεύματα στην Αθήνα την πόλη όπου μεγάλωσε, την ώρα που οι τράπεζες παραμένουν κλειστές...» γράφει η αγγλική εφημερίδα Indepenent.

Η πραγματικότητα στην Ελλάδα βέβαια είναι διαφορετική διότι οι ουρές για τα τρόφιμα δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο. Μόνο οι άστεγοι υπολογίζονται γύρω στους 17.000 στην Αθήνα. Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και με τους εθελοντές.

Η οργάνωση πάντως του Stelios ονομάζεται Food From the Heart Foundation, δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες όπως στην Κύπρο ενώ δέχεται δωρεές π.χ. από εταιρίες τροφίμων. Δημιουργήθηκε 2 χρόνια πριν παρέχοντας γεύματα των 4 ευρώ ενώ 5,000 Αθηναίοι έχουν εξυπηρετηθεί μέσα σε ένα έτος. Ο εμπνευστής του το χαρακτηρίζει ένα γλυκόπικρο πρότζεκτ και εύχεται να καταστεί σύντομα άχρηστο.

Να σημειώσουμε ότι ο «Haji-Ioannou» ζει σήμερα στο Monaco και βρίσκεται στο Νο 36 της λίστας των πιο πλούσιων ανθρώπων των Sunday Times Rich List.

εμφάνιση σχολίων