0
1
σχόλια
259
λέξεις
ΖΗΝ

Μια εύκολη και πεντανόστιμη πίτα, με βασικό συστατικό τα αγαπημένα μανιτάρια

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
20 Απριλίου 2015
Τα μανιτάρια σίγουρα δεν τα τρώνε όλοι, όμως όσοι τα τρώνε έχουν συνήθως εμμονή με τη γεύση τους. Παρ' όλα αυτά η συγκεκριμένη πίτα έχει «σπάσει» τόσες μύτες που ακόμα κι αν κάποιοι δεν έτρωγαν τα μανιτάρια με τίποτα, όχι μόνο τη δοκίμασαν αλλά διεκδίκησαν και δεύτερο κομμάτι. Δοκιμάστε την πρόκληση και πείτε μας.

ΥΛΙΚΑ: 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας, 300 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, 1 κρεμμύδι, 1 κούπα τριμμένο γκούντα ή ένταμ, 6 φέτες μπέικον, 200 γρ. κρέμα γάλακτος ή πολύ αραιή μπεσαμέλ, 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο άνηθο, 1/2 κουτ. γλ. βούτυρο, 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βγάζουμε τα φύλλα σφολιάτας να ξεπαγώσουν. Πλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φέτες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κόφτη του αυγού για ευκολία. Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και μόλις λιώσει, τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά -εκτός της σφολιάτας και του τυριού- και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για 5-10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά για να μην αρπάξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

Σε πυρέξ ανοίγουμε το ένα φύλλο και ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε καλά τις άκρες τους στριφογυρίζοντάς τες. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε με αυτό την επιφάνεια. Τρυπάμε σε πολλά μέρη με ένα πιρούνι για να ψηθεί καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Τρώγεται και κρύα, αλλά ζεστή είναι σκέτο ποίημα.
 
εμφάνιση σχολίων