0
1
σχόλια
183
λέξεις
ΖΗΝ

Πεντανόστιμη λεμονόπιτα που τη φτάχνει και αρχάριος, χωρίς ζάχαρη

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
15 Μαρτίου 2015
Περίπλοκες συνταγές με βαθμό δυσκολίας; Όχι πια. Τουλάχιστον όχι για λεμονόπιτα. Ιδού το πιο εύκολο, γρήγορο και δροσερό γλυκό με γεύση λεμόνι,  χωρίς προσθήκη ζάχαρης

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ: 35 μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη, 200 γρ. βούτυρο light. ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ: 135 γραμ. ζελέ λεμόνι χωρίς ζάχαρη, 1 κουτί εβαπορέ, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 150 ml ζεστό νερό, λίγη τριμμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μέσα στο νερό δυαλύουμε το ζελέ και αφήνουμε να κρυώσει αλλά όχι να σφίξει. Όσο περιμένουμε, φτιάχνουμε τη βάση ως εξής: τρίβουμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη (στο μούλτι ή μέσα σε σακούλα τροφίμων, ρολάροντας από πάνω τους τον πλάστη). Λιώνουμε το βούτυρο, περιχύνουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε φόρμα για τάρτες. Το βάζουμε στο ψυγείο. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ζελέ, το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αρχίσει το μείγμα να «στέκεται». Ύστερα το βάζουμε πάνω από τη βάση της τάρτας και τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Γαρνίρουμε με την τριμμένη κουβερτούρα και απολαμβάνουμε.

εμφάνιση σχολίων