0
1
σχόλια
247
λέξεις
ΖΗΝ

O Jamie Oliver μοιράζεται μια υγιεινή συνταγή για νόστιμο σοκολατο-σνακ

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
2 Σεπτεμβρίου 2014
Δεν είναι ανάγκη να είμαστε vegan, δηλαδή να μην τρώμε προϊόντα ζωικής προέλευσης, για να απολαύσουμε ένα υγιεινό, σοκολατένιο σνακ όπως αυτό. Η βασική συνταγή του αγαπημένου μάγειρα σηκώνει και μπόλικο αυτοσχεδιασμό αφού μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας.


VEGAN ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ: 170 γρ. χουρμάδες, 65 γρ. καρύδια πεκάν, 75 γρ. κάσιους, 3 κουτ. σουπ. σιρόπι σφενδάμου, 2 κουτ. σουπ. κακάο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 1 κουτ. σουπ. λάδι καρύδας, 3 κοφτές κουταλιές της σούπας κακάο, 3 κουτ. σουπ. σιρόπι σφενδάμου, 50 γρ. χουρμάδες, 40 γρ. καρύδια πεκάν ή κάσιους, 2 κουτ. σουπ. σπόροι chia
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μουλιάζουμε τους σπόρους chia σε ένα μπολ με 8 κουταλιές της σούπας νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε όλα τα υλικά βάσης σε μπλέντερ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί έτσι ώστε να είναι περίπου 2 1/2 εκατοστά παχύ.


Τοποθετούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί με τους σπόρους chia και το μεγαλύτερο μέρος του νερού, και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Δοκιμάζουμε και αν δεν μας φαίνεται αρκετά γλυκό, προσθέτουμε λίγο ακόμη σιρόπι σφενδάμου. Το σιρόπι αυτό μοιάζει  με παχύρρευστη κρέμα. Είναι φυσιολογικό. Το στρώνουμε πάνω από τη βάση μας και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μία ώρα. Όταν παγώσει, κόβουμε σε μερίδες και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Διατηρούνται μέχρι και μία εβδομάδα - αν και μάλλον θα φαγωθούν πολύ νωρίτερα.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Σπιτικές μπάρες δημητριακών 
ΣΥΝΤΑΓΗ: Νηστίσιμες μπάρες σοκολάτας 


εμφάνιση σχολίων