0
1
σχόλια
333
λέξεις
210

Παράταση καλοκαιριού με βουτιές σε παραλίες που μοιάζουν νησιώτικες

DOC TV
27 Αυγούστου 2014
Αμμουδιές με βότσαλο ή άμμο. Μικροί κολπίσκοι δίπλα στα δέντρα. Καβάτζες θαλασσινές εντός Αττικής παρατείνουν το καλοκαίρι μας.

ΕΡΩΤΟΣΠΗΛΙΑ: Η παραλία με το καψούρικο όνομα έχει απαλή άμμο, δροσερά νερά και είναι διάσημη -γι' αυτό συνήθως έχει αρκετό κόσμο ακόμα και τις καθημερινές. Για να φτάσουμε στην παραλία, στρίβουμε αριστερά από το εκκλησάκι του Αγ. Σπυρίδωνα, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Πόρτο Ράφτη. Υπάρχει εκεί και μια καντίνα με όλα τα απαραίτητα, δροσερά ποτά και σάντουιτς, για τις μεγάλες πείνες.

ΛΕΓΡΕΝΑ ΚΑΠΕ: Πηγαίνοντας προς το Σούνιο, λίγο πριν τα Λεγρενά, είναι μια μικρή κρυμμένη παραλία που μοιάζει λες και βρίσκεται σε απομακρυσμένο νησάκι. Ομπρέλες για σκιά και λοιπά κομφόρ δεν έχει, οπότε φέρνουμε τα δικά μας. Η καντίνα επίσης ανοίγει σπάνια, οπότε δεν ξεχνάμε το νεράκι και τις μπίρες μας. Τα σαββατοκύριακα έχει κόσμο από τότε που φτιάχτηκαν τα σκαλάκια, αλλά είναι μακράν η καλύτερη παραλία. Μετά τον οικισμό Χάρακας, κάνουμε στροφή στον χωματόδρομο και βρίσκουμε την ταμπέλα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Παρκάρουμε και ακολουθούμε την κατηφόρα και τα σκαλάκια, για να βρεθούμε στον μικρό κολπίσκο.

ΜΑΤΙ: Πηγαίνοντας από το Μάτι προς Νέα Μάκρη, στον κεντρικό δρόμο της Ραφήνας, λίγο πριν από την ταμπέλα που αναγράφει Οικισμός Αμπελούπολης, βρίσκουμε ένα μεγάλο χωράφι με πεύκα. Τα πεύκα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, όμως ανάμεσά τους μεσολαβεί ένας τόσος δα πανέμορφος κολπίσκος.

ΘΥΜΑΡΙ: Ο μικρός βραχώδης κόλπος της παραλιακής με το αρωματικό όνομα βρίσκεται μετά την Παλαιά Φώκαια. Ο οικισμός του Θυμαριού έχει θαυμάσια θέα στον Σαρωνικό και οι πλαγιές του είναι γεμάτες με... θυμάρι. Στο 54ο χιλιόμετρο της παραλιακής, ψάχνουμε για την ταμπέλα που γράφει «Θυμάρι». Δεν έχει καντίνες ή μπαράκια, οπότε πηγαίνουμε με τον εξοπλισμό μας.

2ο ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΔΑΣΚΑΛΕΙΟ: Η παραλία Δεύτερο Λιμανάκι στο Δασκαλειό βρίσκεται 9 χλμ. από την Κερατέα, μπροστά στον ομώνυμο μικρό παραθεριστικό οικισμό, δεξιά από το Πρώτο Λιμανάκι. Η παραλία είναι μικρή, μη οργανωμένη, πεντακάθαρη, γεμάτη με άμμο και ψιλό βότσαλο. Τα σαββατοκύριακα έχει αρκετό κόσμο αλλά τις καθημερινές είναι ήσυχη. Το καλοκαιρινό βοριαδάκι τη βαράει λίγο, οπότε αν πάτε βράδυ, πάρτε ζακέτα.

εμφάνιση σχολίων