4
1
σχόλια
398
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Goldfrapp. Arcade Fire. Coldplay. Volcano Choir. Nine Inch Nails. Jeremiah Jae. Autre Ne Veut

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ [email protected]
13 Σεπτεμβρίου 2013

Goldfrapp-Tale of us, #album #video: Οι Goldfrapp αλλάζουν, βάζουν το electro-glam στην άκρη και επιστρέφουν στον ήχο που εξερεύνησαν το 2008 με το Seventh Tree. Με ambient ατμόσφαιρες, πολλά reverb πετάλια και την Αlison Goldfrapp να τραγουδάει με ένα σκοτεινό λυρισμό, σχεδόν ψιθυρίζοντας. Μεγάλη σημασία δίνουν και στην εικόνα, αφού τη θεωρούν εξίσου σημαντική με τη μουσική τους. Απόδειξη, η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν για το νέο τραγούδι Annabel.
Volcano Choir-Repave, #album #video: Οι Volcano Choir είναι το παράπλευρο project του Justice Vernon (τον γνωρίζουμε από τους πολύ αγαπητούς και folk, Bon Iver), σε συνεργασία με τους τοπικούς ήρωές του από το Γουισκόνσιν, τους άσημους Collections of Colonies of Bees. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε σαν ένας πειραματισμός σε folk/post rock ρυθμούς ή σαν διασκέδαση για τον πολυάσχολο Vernon, που θέλει να περάσει καλά με τους φίλους του παίζοντας και εξερευνώντας. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός πραγματικά καλού δίσκου, που καταφέρνει να σε ταξιδέψει, με τα τοπία να διαδέχονται το ένα το άλλο στο μυαλό σου.
Nine Inch Nails-Hesitation Marks, #album: Ούτε και οι φαν των Nine Inch Nails δεν περίμεναν πια καινούργια κυκλοφορία τους, αφού ο Trent Reznor, μετά την περιοδεία τους το 2009, είχε πει ότι θα ήταν η τελευταία τους. Στη συνέχεια δημιούργησε μαζί με τη σύζυγό του, Mariqueen Maandig, τους How to destroy Angels ενώ κέρδισε κι ένα Oscar για το soundtrack του “The Social Network” σε συνεργασία με το συνθέτη Atticus Ross. Ωστόσο το γκρουπ επέστρεψε, με σχεδόν electro-pop συνθέσεις. Οι αναγεννημένος Reznor δίνει στη μπάντα μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της.
Jeremiah Jae-Bad Jokes, #album #warp records #download: Το ύφος του hip-hop, ειδικά στην Αμερική, εξαρτάται αρκετά από τη μεριά της χώρας όπου βρίσκεται ο καλλιτέχνης. Ο Jeremiah Jae προσπάθησε να κάνει τη διαφορά, συνδυάζοντας τη βιομηχανική σκληρότητα του Σικάγο με beats από το Λος Άντζελες. Με παραγωγές από Flying Lotus, Jonwayne και Oliver the 2nd, η προσέγγιση είναι το λιγότερο σύγχρονη. Μας χαρίζει σε ένα mixtape όλο το album, που θα βρείτε εδώ.
Άλλες κυκλοφορίες που αξίζουν την προσοχή μας: Οι Arcade Fire εν αναμονή καινούργιου album, κυκλοφορούν το πρώτο single Reflector | Οι Coldpaly αναλαμβάνουν το O.S.T της ταινίας "Hiunger Games: Catching Fire", και πριν την πρεμιέρα μάς δίνουν το Atlas | Ωραίο remix από τον Jaques Greene για το αγαπημένο Play by Play του Autre Ne Veut | Καλή μας σχολική χρονιά!
 
εμφάνιση σχολίων