0
1
σχόλια
611
λέξεις
ΖΗΝ

Τι χρειάζεται; Υλικά και μια καλή φίλη

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
4 Μαΐου 2017
Μπορεί να νιώθεις σαν να απατάς την κομμώτριά σου, όμως σε καιρούς κρίσης την οικονομία ουδείς εμίσησε. Χώρια που είναι και τρελό bonding άμα φέρεις την κολλητή σου να βοηθήσει με το πίσω μέρος του κεφαλιού. Πώς όμως τα βάφεις μόνη σου; Οδηγίες εδώ.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
Για βαφή στο σπίτι, καλό είναι να μην κάνουμε μεγάλες αλλαγές, δηλαδή όχι πάνω από 2 τόνους πιο ανοιχτό ή πιο σκούρο. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε πως τα χρώματα και τα νούμερα που αναγράφονται στις βαφές είναι διαφορετικά στη γλώσσα της κομμωτικής απ' ό,τι στη δική μας πραγματικότητα. Π.χ. μια καστανή μεσαία βαφή με αριθμό 5 θα σκουρύνει αρκετά τα φυσικά καστανά μεσαία μαλλιά. Οπότε η μίξη με ένα ξανθό σκούρο είναι καλή επιλογή. Τα χρωματολόγια είναι ένας καλός οδηγός, αλλά μπορεί να αποπροσανατολιστούμε μέχρι να μάθουμε τα βασικά. Οπότε διασταυρώνουμε με τις κυρίες που εργάζονται στο κατάστημα που αγοράζουμε τα υλικά μας. Κάτι παραπάνω ξέρουν. Συνήθως οξυζενέ 20 βαθμών είναι αρκετό για βαφή σε παρόμοιο τόνο. Για λίγο ξάνοιγμα, οξυζενέ 30 βαθμών μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό, ιδιαίτερα στα μήκη των μαλλιών. Προσοχή, διότι το 30άρι μπορεί να ανοίξει υπερβολικά τη ρίζα εξαιτίας της φυσικής θερμότητας του κεφαλιού.

ΤΕΣΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ
Μαζί με το τεστ ευαισθησίας (βάζουμε μια σταλίτσα βαφής στο εσωτερικό του αγκώνα 24 ώρες πριν από την εφαρμογή για να δούμε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις), κάνουμε και τεστ του χρώματος. Φτιάχνουμε μια μικρή ποσότητα βαφής έτοιμη για χρήση και εφαρμόζουμε σε μια μικρή τούφα. Αφήνουμε για όσο χρόνο λένε οι οδηγίες, λούζουμε, στεγνώνουμε και αν είναι πιο σκούρα ή ανοιχτή απ' όσο θέλουμε, προσαρμόζουμε τις αναλογίες.

ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΗΜΙ-ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΦΕΣ
Οι ημι-μόνιμες βαφές ξεθωριάζουν σε 30 περίπου λουσίματα. Δεν καλύπτουν απόλυτα τα λευκά και δεν ανοίγουν καθόλου το χρώμα των μαλλιών. Οι μόνιμες καλύπτουν τα λευκά και δε φεύγουν από την τρίχα παρά μόνο όταν μακρύνει και κοπεί. Ξεθωριάζουν όμως (ειδικά τα κόκκινα), οπότε εκτός από τη ρίζα χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε τη βαφή σε όλο το κεφάλι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΦΗ
Αν έχουμε ξηρά μαλλιά, λίγες μέρες πριν κάνουμε μάσκες ενυδάτωσης. Τα εύθραστα και ξηρά μαλλιά τείνουν να είναι πιο πορώδη ειδικά στις άκρες και να απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα χρωστικών και το χρώμα να βγαίνει πιο σκούρο.
- Προστατεύουμε το δέρμα από λεκέδες απλώνοντας λίγη βαζελίνη δίπλα στις ρίζες των μαλλιών και στο πτερύγιο των αφτιών. Φοράμε πάντα γάντια.

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΒΑΦΗΣ
- Για να μην προκύψουν ερεθισμοί, εφαρμόζουμε σε μαλλιά άλουστα. Δεν πειράζει αν έχουν προϊόντα styling. Η βαφή είναι αρκετά δυνατή για να τα διαπεράσει.
- Χτενίζουμε καλά και χωρίζουμε τα μαλλιά με κλιπς σε 6 μέρη (3 δεξιά και 3 αριστερά). Ξεκινάμε να βάφουμε από τα κάτω μέρη. Λύνουμε το ένα, εφαρμόζουμε τη βαφή και ξαναπιάνουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Στο τέλος λύνουμε όλα τα μαλλιά και κάνουμε ελαφρύ μασάζ για να απλωθεί το χρώμα παντού.
- Αφήνουμε τη βαφή στα μαλλιά για όσο χρόνο λένε οι οδηγίες, όχι περισσότερο.
- Ξεπλένουμε πολύ καλά μέχρι το νερό να βγαίνει καθαρό και λούζουμε με σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά.
- Ολοκληρώνουμε με μαλακτική κρέμα ή μάσκα.

SOS1: Αν το χρώμα μάς φαίνεται σκούρο, τρέχουμε στην κουζίνα και λουζόμστε με απορρυπαντικό πιάτων. Αυτό θα αφαιρέσει αρκετή ποσότητα χρώματος και θα το αποτρέψει από το να ποτίσει τόσο πολύ την τρίχα. Αν θέλουμε να ανοίξει κι άλλο στα επόμενα λουσίματα, τότε λουζόμαστε με σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, καθώς περιέχει συστατικά που κάνουν το χρώμα να ξεθωριάζει πιο γρήγορα. Δεν ξαναβάφουμε με άλλο χρώμα από πάνω. Η μια βαφή δεν αφαιρεί την άλλη.

SOS2: Σε περίπτωση που λεκιαστεί το δέρμα, ένα ειδικό αφαιρετικό λεκέδων βαφής θα κάνει τη δουλειά (θα το βρείτε εκεί που πουλάνε βαφές). Εναλλακτικά, δουλεύει εξίσου καλά και το τρίψιμο με στάχτη -ναι, από το τασάκι.
 
εμφάνιση σχολίων