0
1
σχόλια
258
λέξεις
ΖΗΝ
Τα Φοινίκια δεν είναι μελομακάρονα, είναι τα γλυκά των γιορτών χωρίς μέλι που ήρθαν στην Ελλάδα από τους Μικρασιάτες. Θέλουν προετοιμασία μόνο 10 λεπτά! Καλές γιορτές
 
DOCTV.GR
20 Δεκεμβρίου 2023
ΥΛΙΚΆ: 1¾ φλ. ελαιόλαδο + σπορέλαιο (μισό - μισό), 1 φλ. ζάχαρη, 1 φλ. χυμό πορτοκάλι, 1 κ.γ. σόδα μαγειρική, 2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ξύσμα από ένα λεμόνι, ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι: 2½ φλ. ζάχαρη, 2½ νερό, 1 ξύλο κανέλα, 5-6 γαρύφαλλα, 1/2 λεμονόκουπα

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ: Tο πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε  είναι να κοσκινίσουμε το αλεύρι και το baking powder. Ξεκινάμε με το μίγμα. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και αφήνουμε να μουσκέψει καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη μαγειρική σόδα που έχουμε διαλύσει το χυμό. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε στο αλεύρι, κρατώντας λίγο. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Δεν βάζουμε όλο το αλεύρι μαζί, γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ. Πλάθουμε  σε μέγεθος μπουκιάς, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C βαθμούς στον αέρα.

Σιροπιάζουμε: Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση δεν ανακατεύουμε ξανά. Βράζουμε για 5 με 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι. Βάζουμε κοντά κοντά τα καυτά  και τα περιχύνουμε στο ταψί με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν και να το ρουφήξουν.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓH: Μελομακάρονα
Γιορτινές συνταγές με χοιρινό στην κατσαρόλα!
Συνταγή για Gingerbread cookies


 
εμφάνιση σχολίων