0
1
σχόλια
189
λέξεις
ΖΗΝ
Ιδού μια εύκολη και ελαφριά εκδοχή
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11 Ιανουαρίου 2022
Το όνομα της προέρχεται από την Τούρκικη λέξη «πογάτσα» (Pogaca = ζύμη). Η μπουγάτσα είναι ένα μικρασιάτικο γλυκό, το οποίο το έφεραν στην Ελλάδα οι Πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Η αυθεντική μπουγάτσα περιέχει αγνά υλικά και φρέσκο αγελαδινό βούτυρο και αυτό που την διαφοροποιεί ουσιαστικά από τις άλλες πίτες είναι το τραγανό της φύλλο. Επειδή όμως όπως οι περισσότερες συνταγές, σηκώνει κι αυτή αυτοσχεδιασμό. Ιδού μια εύκολη και ελαφριά εκδοχή.

ΥΛΙΚΑ: 2 φύλλα σφολιάτας, 1 λίτρο γάλα, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι, 4 κουτ.σουπ. βούτυρο, 1 βανίλια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη. Την τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε διαρκώς προσέχοντας να μην κολλήσει και όταν γίνει κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά. Σε καλά βουτυρωμένο πυρέξ, τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο. Χαρακώνουμε λίγο τα κομμάτια και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και απολαμβάνουμε.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μανταρίνι
ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπουσέ, το γιορτινό γλυκό της Σαντορίνης
ΣΥΝΤΑΓΗ: Μπισκοτάκια χωρίς αλεύρι

 
εμφάνιση σχολίων