0
1
σχόλια
193
λέξεις
ΖΗΝ
Φτιάχνουμε το νόστιμο ανατολίτικο ντιπ από ρεβίθια
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
4 Ιουλίου 2018
Λίγο να αγαπά κανείς τις συνταγές από τη Μέση Ανατολή, ένα χούμους θέλει να το φάει. Και τί καλύτερο από αυτό που φτιάχνεται από τα χέρια μας; Η βάση του χούμους είναι τα  ρεβίθια, δεμένα με ταχίνι και λεμόνι.

ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΟΥΜΟΥΣ
ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. ρεβίθια, βρασμένα και 1/2 κούπα από το ζουμί που έβρασαν, 150 γρ. ταχίνι, 120 ml ελαιόλαδο, χυμό από 3 λεμόνια, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 κουτ. γλ. κύμινο, αλάτι, πιπέρι. ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΡΕΒΥΘΙΩΝ: Λίγο θυμάρι, δυο φύλλα δάφνης, αλατοπίπερο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Αλλάζουμε το νερό και βράζουμε ξανά μέχρι να μαλακώσουν, μαζί με ένα φύλλο δάφνης, λίγο αλατοπίπερο και θυμάρι. Κρατάμε λίγο από το νερό τους σε ένα φλιτζάνι. Όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το νερό του βρασίματος. Αν είναι πολύ πηχτό το μείγμα, τότε το αραιώνουμε με λίγο νεράκι.

TIPS: Αν θέλουμε να παραλείψουμε το λάδι, προσθέτουμε έξτρα ταχίνι. Το χούμους σερβίρεται ωραιότατα με αραβικές πίτες και λαχανικά σε μπαστουνάκια αλλά μπορεί να εμπλουτίσει σάντουιτς κάθε είδους, ή να βγει ως ορεκτικό στο τραπέζι με τα  μεζεδάκια.
 
εμφάνιση σχολίων