0
6
σχόλια
235
λέξεις
210
Το Μεξικό στο Θησείο
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
29 Μαρτίου 2018

Η πολυχρωμία, οι μεξικάνικες γεύσεις και οι νεκροκεφαλές που παραπέμπουν στη μεγάλη του γιορτή, Día de Muertos του Μεξικό αποτελούν τη μαγιά του Coyoacan.

Το bar restaurent (των Γιάννη Μωράκη, Γιώργο Μελισσάρη και Αλεξάνδρα Δράκου) παίρνει το όνομά του από τη συνοικία Coyoacan του Μεξικού, που έγινε «μόδα» εξαιτίας της Frida Kahlo, (την οποία ταλαιπωρούν πολλά μπαρ ανά τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τη μορφή της με διάφορους τρόπους -σώνει!) στην περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα το μουσείο της, ένα μικρό μπλε σπίτι, γνωστό και ως Blue House.



Κι εφόσον το Coyacan έχει σαν θέμα του το Μεξικό, θέλει να μας ταΐσει μεξικάνικα πιάτα, κλασικά αλλά και με twist. Δροσερό γκουακαμόλε με χειροποίητα τσιπς τορτίγιας, τάκος, rib-eye στα κάρβουνα με σάλτσα chipotle και molcajete, κοτόπουλο με σπιτική σάλτσα από Μεξικανική σοκολάτα, τσίλι και μπαχαρικά, παέγια με ψητές γαρίδες αλλά και κλασικές πατάτες Bravas, είναι μερικά από τα πιάτα που μπορούμε να δοκιμάσουμε -και για επιδόρπιο, κλασικά churros με τραγανή κρούστα. Το μενού υπογράφει ο Σταμάτης Λουμουσιώτης του λονδρέζικου «Peyote», ενώ στην κουζίνα βρίσκεται ο Παναγιώτης Μουτσόπουλος («Αστοιβή», Πάτμος).

Ευτυχώς Μεξικό χωρίς τεκίλα, δε γίνεται. Κι έτσι μέσα στα άπειρα μπαρ με τις ατελείωτες κάβες από ρούμι της Αθήνας – «Αβάνας», μπορούμε να βρούμε κι ένα από τα λίγα καταφύγια για τους φαν της τεκίλας. Εδώ υπάρχει μια μεγάλη συλλογή από τεκίλες, κλασικές και «πειραγμένες» Margaritas αλλά και διάφορα κοκτέιλ εμπνευσμένα από το Μεξικό.
 

Info: Coyoacan, Ηρακλειδών 10, Θησείο
εμφάνιση σχολίων