0
1
σχόλια
190
λέξεις
ΖΗΝ
Financial Times: Στην τοπ 10 της λίστας με τους ομορφότερους μεσογειακούς προορισμούς, το κυκλαδίτικο νησί και άλλες δυο ελληνικές τοποθεσίες
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
30 Μαρτίου 2018
Διακοπές στη Μεσόγειο; Ναι. Αλλά πού ακριβώς; Οι συντάκτες των Financial Times συγκέντρωσαν μια λίστα με τα ομορφότερα μέρη της Μεσογείου και στην κορυφή της τοποθέτησαν ένα ελληνικό νησί. «Ενώ η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι τα δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων, η Σέριφος παραμένει με δόξα στη σκιά τους, ανενόχλητη από τις μάζες των διακοπών» αναφέρει το δημοσίευμα για το νησί που κατακτά την 1η θέση της λίστας.

Όμως η Σέριφος δεν είναι ο μόνος ελληνικός προορισμός στη λίστα, αφού πιο κάτω ακολουθούν η Μάνη και η Αμοργός. Η Μάνη, με τα πέτρινα σπίτια της που χρησίμευσαν και ως καταφύγια, βρίσκεται στην 6η θέση. Η Αμοργός καταλαμβάνει την 8η θέση, ως «νησί παραμένει αλώβητο από τον μαζικό τουρισμό, αφού δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ο Luc Besson γύρισε εδώ το Απέραντο Γαλάζιο τη δεκαετία του ‘80». Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί της Μεσογείου των Financial Times είναι:

1. Σέριφος, Ελλάδα
2. Σαν Φρουτουόζο, Ιταλία
3. Λαστόβο, Κροατία
4. Φαβινιάνα, Ιταλία
5. Καβάλο, Γαλλία
6. Μάνη, Ελλάδα
7. Αρχιπέλαγος Κορνάτι, Κροατία
8. Αμοργός, Ελλάδα
9. Χερσόνησος Ντάτκα, Τουρκία
10. Παντελερία, Ιταλία

 
εμφάνιση σχολίων