0
1
σχόλια
164
λέξεις
210
Γνωρίζουμε την γλυπτική σημαντικών μεξικανών καλλιτεχνών του 19ου αιώνα. Σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Με ελεύθ, είσοδο
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
24 Ιανουαρίου 2018

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα» η έκθεση «Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αιώνας» μας ταξιδεύει στην γλυπτική και στους θησαυρούς του Εθνικού Μουσείου Τέχνης του Μεξικό, μέσω μιας έκθεσης που είναι εξολοκλήρου εκτυπωμένη.

Από τα Κλασικά αγάλματα στον Ρομαντικό ιδεαλισμό και στην γλυπτική του Μοντερνισμού.  Μέσα από τις τέσσερις ενότητες της έκθεσης (Ελληνορωμαϊκός ηρωισμός, Από τα κλασικά αγάλματα στον ρομαντικό ιδεαλισμό, Αισθησιασμός και ηθογραφία, Η γλυπτική του μοντερνισμού) γνωρίζουμε έργα σπουδαίων μεξικανών γλυπτών Manuel Tolsá, José María Labastida, Manuel Vilar, Felipe Sojo, Felipe Valero, Agustín Franco, Gabriel Guerra, Miguel Noreña, Jesús F. Contreras και Fidencio Lucano Nava.

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μεξικανική Εταιρεία Κλασικών σπουδών (AMEC), το Εθνικό Μουσείο Τέχνης του Μεξικό (Museo Nacional de Arte) και το Ινστιτούτο Φιλολογικών Ερευνών (IIFL).


Info: Έκθεση αφίσας «Νεοκλασικισμός και γλυπτική, Μεξικό 19ος αι.», έως 16 Φεβρουαρίου, Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66, Θησείο. Είσοδος:δωρεάν.

 

εμφάνιση σχολίων