0
4
σχόλια
461
λέξεις
210
Από φεστιβάλ μέχρι συναυλίες και από ιατρικές εξετάσεις μέχρι μαθήματα μελισσοκομίας: 7 επιλεγμένες στάσεις από τους docers
 
DOCTV TEAM
12 Οκτωβρίου 2017

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ #ΙΣΤΟΡΙΑ #ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ #ΜΟΥΣΕΙΟ: Οι δημοφιλείς αστικές βόλτες επιστρέφουν κι εμείς ανακαλύπτουμε την πόλη μέσα από ξεναγήσεις στις γειτονιές και τα μουσεία της. Τον Οκτώβριο, κάνουμε βόλτα στη Βυζαντινή Αθήνα, την οδό Αιόλου με τα ωραία κτίρια, την Αρχαία Αγορά, την Ακαδημία Πλάτωνος και επισκεπτόμαστε το Μουσείο της Ακρόπολης. Διαβάστε το άρθρο μας εδώ. Info: Δωρεάν ξεναγήσεις Δήμου Αθηναίων www.opandaxenagiseis.gr, 18-29 Οκτωβρίου, σε διάφορα μέρη της Αθήνας.  

JO NESBO #ΣΤΕΓΗ #ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ #ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ #ΣΤΕΓΗ: Ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στον κόσμο, ο πολυβραβευμένος Γιο Νέσμπο, έρχεται στην Ελλάδα για να συζητήσει με το κοινό της Στέγης, στα πλαίσια του κύκλου Λέξεις και Σκέψεις.  Διαβάστε το άρθρο μας εδώInfo: Ο Jo Nesbo στη Στέγη, 17 Οκτωβρίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών.


ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ #ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ #ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: Οι φθινοπωρινές περιπλανήσεις των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων κάνουν κατάληψη σε διάφορα σημεία της πόλης, από την Τεχνόπολη και τον Φιλολογικό Σύλλογος «Παρνασσός» μέχρι την Ελληνοαμερικανική  Ένωση, με αφιερώματα, χορωδίες, κλασσική και τζαζ μουσική. Info: Μουσικά Σύνολα του Δήμου, 11-31 Οκτωβρίου, Σε διάφορα σημεία της πόλης.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟΣ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ #ΣΤΕΓΗ: Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται για 6η χρονιά από το Ίδρυμα Ωνάση ταξιδεύει ανά την Ελλάδα και φέρνει τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού σε δημιουργική επαφή με τους ήχους και τη μουσική. Τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους μαθαίνουν μια νέα μουσική γλώσσα που διευκολύνει τις καθημερινές δραστηριότητες και ρουτίνες της ζωής τους. Info: Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό, Οκτώβριος-Νοέμβριος 2017, Αθήνα, Πάτρα & Χαλκιδική. Κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ώρες διεξαγωγής: 210 3713000.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ #ΥΓΕΙΑ #ΑΘΗΝΑ #ΜΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ: Με αφορμή τον μήνα κατά του καρκίνου του μαστού, ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας προσφέρει στις κατοίκους του δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες. Η εξέταση απευθύνεται σε γυναίκες από 40 έως 69 ετών, μόνο με  ραντεβού. Διαβάστε το άρθρο μας εδώInfo: Δωρεάν Μαστογραφία, 24 Οκτωβρίου, πληροφορίες και ραντεβού στο τηλ.: 210.2532.037 (εσ.003).

ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΙΣΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ #ΦΕΣΤΙΒΑΛ #ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ: Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών γεμίζει για 10 ημέρες τους δρόμους και τα κτίρια του κέντρου της Αθήνας, με κεντρικό θέμα τη Γυναίκα στην Ευρώπη (la femme en Europe). Μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Διαβάστε το άρθρο μας εδώInfo: 5ο Μικρό Παρίσι των Αθηνών, έως 15 Οκτωβρίου.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ #ΝΙΑΡΧΟΣ #ΦΥΣΗ: Τον Οκτώβριο στο ΚΠΣΙΝ εκτός από τις κλασικές μηνιαίες δραστηριότητες -γιόγκα, κηπουρική, πιλάτες και υπολογιστές-, ανακαλύπτουμε τα μυστικά της εκτροφής των μελισσών και μαθαίνουμε τις βασικές αρχές που συνθέτουν τη δραστηριότητα της μελισσοκομίας. Info: Εισαγωγή στη μελισσοκομία, 22 & 29 Οκτωβρίου, ΚΠΣΙΝ.
 
εμφάνιση σχολίων