0
1
σχόλια
187
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Βουλή των Ελλήνων. Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου
PRESS
10 Οκτωβρίου 2017

Με ψήφους 171 βουλευτών, σε σύνολο 285 παρόντων, υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού», όπως είναι ο τίτλος του - 114 βουλευτών που το καταψήφισαν.

Το Αρθρο 3 για την δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου από 15 χρονών και πάνω υπερψηφίστηκε. Το υπερψήφισαν 148 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι συν ο Κώστας Ζουράρις από τους ΑΝΕΛ  ενώ 124 βουλευτές το καταψήφισαν και 13 δήλωσαν «παρών». Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε «παρών» ενώ καταψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και η Γεωργία Γιαννιά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολική ψήφο, ο Πάνος Καμμένος καταψήφισε το άρθρο 3 ενώ ψήφισε «παρών» στα υπόλοιπα. Από την ψηφοφορία για το άρθρο 3 απείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Τάσος Κουράκης, (έστειλε επιστολή ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε «ναι»). Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε «παρών» στο άρθρο 3, ενώ ψήφισε ναι επί της αρχής. Από την ψηφοφορία απείχε η Φώτη Γεννήματα, αλλά έστειλε επιστολή ότι ψηφίζει «παρών» στο άρθρο.

εμφάνιση σχολίων