0
2
σχόλια
650
λέξεις
Α' ΠΡΟΣΩΠΟ
Οι μεγαλύτεροι ρωτούν «τι είναι αυτό;» αλλά τα παιδιά ρωτούν «τι μπορώ να κάνω μ’ αυτό;»  
DOCTV.GR
5 Οκτωβρίου 2017

Θα μπορούσα να ανταλλάξω όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.

Ο μόνος τρόπος για να γίνει καλή δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις.

Δεν μπορείς να ρωτάς τους πελάτες τι θέλουν και μετά να προσπαθείς να το φτιάξεις. Μέχρι να το φτιάξεις, θα θέλουν κάτι άλλο.

Έχει μεγαλύτερη πλάκα να είσαι πειρατής από το να καταταγείς στο Ναυτικό.


Οι μεγαλύτεροι ρωτούν «τι είναι αυτό;» αλλά τα παιδιά ρωτούν «τι μπορώ να κάνω μ’ αυτό;»

Μείνετε πεινασμένοι. Κάντε την τρέλα σας.

Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην το σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεστε σε δόγματα. Μην αφήνετε το θόρυβο των άλλων να πνίγουν τη δική σας εσωτερική φωνή.

Τα αγαπημένα μου πράγματα στη ζωή δεν κοστίζουν τίποτα. Είναι πραγματικά σαφές πως ο πιο πολύτιμος πόρος που έχουμε είναι ο χρόνος.

Είμαι περήφανος τόσο για τα πράγματα που έχουμε κάνει όσο και για αυτά που δεν έχουμε κάνει. Η καινοτομία λέει όχι σε χιλιάδες πράγματα.

Να είστε μέτρο σύγκρισης στην ποιότητα. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα περιβάλλον όπου προσδοκάται η τελειότητα.

Η δουλειά σας θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που θεωρείτε υπέροχη δουλειά. Και ο μόνος τρόπος να κάνετε υπέροχη δουλειά είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αν δεν το έχετε βρει, συνεχίστε να ψάχνετε. Μην εφησυχάζετε. Θα το καταλάβετε με όλη σας την καρδιά όταν θα το βρείτε.

Το να έχεις στο μυαλό σου ότι πρόκειται να πεθάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφεύγεις την παγίδα να σκέπτεσαι ότι έχεις κάτι να χάσεις.

Δεν μπορείτε να ενώσετε τις τελείες κοιτώντας μπροστά: μπορείτε μόνο να τις ενώσετε κοιτώντας πίσω. Οπότε, πρέπει να πιστέψετε πως αυτές οι τελείες θα συνδεθούν κάπως με το μέλλον. Πρέπει να πιστέψετε σε κάτι – στο θάρρος σα, στη ζωή, στο κάρμα, οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση δεν με απογοήτευσε ποτέ και έκανε όλη τη διαφορά στη ζωή μου.

Τα πράγματα δεν χρειάζεται να αλλάζουν τον κόσμο για να είναι σημαντικά.

Μερικές φορές όταν κανείς καινοτομεί, κάνει λάθη. Το καλύτερο είναι να τα παραδέχεται και να συνεχίζει βελτιώνοντας τις υπόλοιπες καινοτομίες του.

Η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Μια νίκη είναι πολύ καλύτερη από δυο ισοπαλίες.

Αυτό ήταν ένα από τα “μάντρα” μου – συγκέντρωση και απλότητα. Κάτι απλό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από κάτι σύνθετο: πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να καθαρίσετε τη σκέψη σας και να το κάνετε απλό.

Να έχετε το θάρρος να ακολουθείτε την καρδιά σας και το ένστικτό σας. Κατά κάποιο τρόπο ξέρουν αυτό που πραγματικά θέλετε να γίνετε.

Νομίζω πως αν κάνετε κάτι και αποδειχτεί πολύ καλό, θα πρέπει μετά να κάνετε κάτι υπέροχο. Μη χρονοτριβείτε καιρό στο ίδιο πράγμα. Απλά σκεφτείτε τι έρχεται στη συνέχεια.

Μερικές φορές η ζωή θα σε χτυπήσει στο κεφάλι με ένα τούβλο. Μην χάνεις την πίστη σου.

Η δημιουργικότητα, είναι απλά το να συνδέεις πράγματα. ‘Όταν ρωτάς κάποιους δημιουργικούς ανθρώπους πως έκαναν κάτι, νιώθουν λίγο ένοχοι επειδή δεν το έκαναν πραγματικά, απλά είδαν κάτι. Απλά ήταν προφανές για αυτούς μετά από λίγο. Αυτό επειδή ήταν σε θέση να συνδέσουν εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα. Και ο λόγος που μπορούσαν να το κάνουν αυτό, ήταν επειδή είχαν περισσότερες εμπειρίες ή σκέφτηκαν περισσότερο τις εμπειρίες τους από τους άλλους ανθρώπους.

 
Ο Στίβεν Πωλ Τζομπς (24 Φεβρουαρίου 1955 – 5 Οκτωβρίου 2011) ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από την Disney, στης οποίας το Διοικητικό Συμβούλιο διατηρούσε θέση και της οποίας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.


Διαβάστε επίσης: «Μείνετε πεινασμένοι» Στιβ Τζομπς
εμφάνιση σχολίων