0
2
σχόλια
215
λέξεις
CULTURE
O πύργος των παιχνιδιών ανοίγει τις πόρτες του στο Παλαιό Φάληρο
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΝΔΕΛΑΣ
4 Οκτωβρίου 2017

Συναρπαστικά νέα για τους λάτρεις των μουσείων και των παιχνιδιών. Το Μουσείο Μπενάκη αποφάσισε να αξιοποιήσει την μεγάλη και φημισμένη συλλογή του από παιχνίδια. Θα τη στεγάσει στο νέο Μουσείο Παιχνιδιών Μπενάκη στον Πύργο Κουλούρα -πρόκειται για το φημισμένο πέτρινο κτίριο στο Τροκαντερό, που θυμίζει φρούριο και αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Οκτώβριο.


2.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής μας ηλικίας από την Ελλάδα και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού, από την αρχαιότητα μέχρι το 1960, αλλά και από την Ευρώπη, την Ιαπωνία και την Κίνα θα συγκατοικήσουν στο νέο τους σπίτι. Σημειώστε την ημέρα: Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το μουσείο θα είναι ανοιχτό για όλους με ελεύθερη είσοδο, σε μία ημέρα γνωριμίας.
 
Να πούμε για την ιστορία ότι το γνωστό στους Αθηναίους κτήριο χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα κι έχει αναφορές στην γοτθική αρχιτεκτονική, στον Μεσαίωνα, το μπαρόκ και την Art Nouveau. Δύο πύργοι με επάλξεις, δεσπόζουν στο σπίτι που η οικογένεια Κουλούρα κληροδότησε στο Μουσείο Μπενάκη. Η βασική συλλογή παιχνιδιών κληροδοτήθηκε επίσης από την Μαρία Αργυριάδη το 1992 ενώ μέρος της συλλογής είχαμε γνωρίσει από την καταπληκτική έκδοση Ο μαγικός κόσμος των παιχνιδιών.


Info: Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη, Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο, Από τον Οκτώβριο του 2017.
 
εμφάνιση σχολίων