0
1
σχόλια
282
λέξεις
ΖΗΝ
Λαζάνια με γέμιση κιμά και τυριού, σε σχήμα κέικ, για να κάνουμε την καθημερινότητα πάρτι
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
22 Σεπτεμβρίου 2017

Τι κάνουν τα λαζάνια μέσα σε μια φόρμα κέικ; Γκουρμεδιάζουν. Ιδού ο τρόπος αυτό το απλό φαγάκι να γίνει υπερπαραγωγή.

ΥΛΙΚΑ: Ένα κουτί λαζάνια, μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο, 100 γρ. κεφαλοτύρι τυρί τριμμένο, 1 κουτί χυμό ντομάτας ή πελτέ, 1 κρεμμύδι, 1 τριμμένο καρότο, ½ κουτ. γλ. πάπρικα, ½ κουτ. γλ. αλάτι, λίγη κανέλα, λίγο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σωτάρουμε τον κιμά στο λάδι και προσθέτουμε με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Ρίχνουμε το καρότο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό ή πελτέ με νερό, και όλα τα καρικεύματα. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Μισοβράζουμε τα λαζάνια μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύκαμπτα. Τα τοποθετούμε μέσα σε λαδωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ (αυτή με την τρύπα στη μέση), ως εξής: η μία άκρη του λαζανιού ξεκινά από το τοίχωμα του κέντρο της φόρμας και ντύνει τη φόρμα προς τα έξω, κολλητά μέχρι το χείλος της. Έτσι η άλλη άκρη του λαζανιού καταλήγει να κρέμεται έξω από τη φόρμα. Κρατάμε ξεχωριστά 2-3 λαζάνια για τη γέμιση και τοποθετούμε τα υπόλοιπα λαζάνια με το ένα να πατάει λίγο πάνω στο διπλανό του ώστε να μη μείνουν κενά για να μην τρέξει η γέμιση που θα βάλουμε. Βάζουμε πάνω από τα λαζάνια της φόρμας το 1/3 τριμμένο τυρί και από πάνω τη μισή γέμιση κιμά. Προσθέτουμε μια στρώση από λαζάνια και ύστερα και πάλι τυρί και κιμά. Κλείνουμε τα λαζάνια που περισσεύουν έξω από τη φόρμα προς το κέντρο της και πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά. Ξεφορμάρουμε με προσοχή, αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζοντας τη φόρμα. Τέλειο λαζανοκέικ!
 
εμφάνιση σχολίων