4
2
σχόλια
188
λέξεις
ΣΙΝΕΦΙΛ
Ένας από τους τρεις άνδρες ηθοποιούς που έχουν κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ, αλλά ο μόνος που έλαβε και τα τρία για τον α' ανδρικό
 
DOCTV.GR
21 Ιουνίου 2017

Ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ηθοποιία. Ο Λιούις είναι ένας από τους τρεις άνδρες ηθοποιούς που έχουν κερδίσει τρία βραβεία Όσκαρ, μαζί με τον Τζακ Νίκολσον και τον Γουόλτερ Μπρέναν, όμως είναι ο μόνος εκ των τριών που και τα τρία αυτά βραβεία ήταν για Α' Ανδρικό Ρόλο.

Oi 3 ταινίες είναι: «Το Αριστερό μου Πόδι» του Τζιμ Σέρινταν - 1989, «Θα Χυθεί Αίμα» του Πολ Τόμας Άντερσον - 2007 και «Λινκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ - 2012. Έχει προταθεί άλλες δύο φορές, «Εις το Όνομα του Πατρος» του Τζιμ Σέρινταν, και για τις «Συμμορίες της Νέας Υόρκης» του Μάρτιν Σκορσέζε. Αλλά επίσης έχει ανακοινώσει άλλες 3 φορές ότι αποσύρεται...«Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δεν θα εργάζεται πλέον ως ηθοποιός, είναι ιδιαίτερα ευγνώμων για όλους τους συνεργάτες του και το ακροατήριό του όλα αυτά τα χρόνια» είπε η εκπρόσωπός του Λέσλι Νταρτ. Ο Λιούις, έκλεισε τα 60 ενώ πρωταγωνιστεί στο «Phantom Thread» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος του 2017.
 

εμφάνιση σχολίων