0
4
σχόλια
385
λέξεις
CULTURE
5 εργαστήρια για πιτσιρικάδες όλων των ηλικιών
 
DOCTV.GR
19 Ιουνίου 2017

Μέχρι τα μέσα του Ιουλίου παιδιά και έφηβοι φτιάχνουν παραμύθια με το σώμα και τη φωνή τους, δημιουργούν ένα νησί «δεδομένων», παίζουν κυνήγι θησαυρού σε Αθήνα και Κάλυμνο, εικονογραφούν ιστορίες για τους Αθηναίους του αύριο, σχεδιάζουν το σπίτι του μέλλοντος.

Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ #ΠΑΙΔΙΑ 9-12 #ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ #ΚΑΛΥΜΝΟΣ #ΑΘΗΝΑ: Δύο ομάδες παιδιών, στην Κάλυμνο και στην Αθήνα, παίζουν ταυτόχρονα το παιχνίδι του «Χαμένου Θησαυρού» που οι ίδιες δημιούργησαν. Τα παιδιά θα γνωρίσουν καλύτερα την πατρίδα τους και τον τόπο της άλλης ομάδας, θα εξοικειωθούν με την τέχνη και θα διασκεδάσουν παίζοντας και γνωρίζοντας καλύτερα έναν άλλον τόπο. Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν παιδιά που μένουν είτε στην Αθήνα, είτε στην Κάλυμνο, καθώς επίσης παιδιά προσφύγων και μεταναστών.



ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ #ΠΑΙΔΙΑ 6-8: Ένα παιχνίδι ελεύθερου συνειρμού, ένα παραμύθι που φτιάχνουν τα ίδια τα παιδιά με το σώμα και τη φωνή τους, για όλα αυτά που «θέλουν να πουν». Τα παιδιά, άλλοτε αυτοσχεδιαστικά και άλλοτε με κάποια καθοδήγηση, γίνονται αφηγητές, πρωταγωνιστές, συνδημιουργοί, και με όπλο τη φαντασία τους αποκτούν τη ζωηρή εμπειρία της μη λεκτικής αφήγησης και ανακαλύπτουν νέους τρόπους συνεργασίας και ομαδικότητας.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ #ΠΑΙΔΙΑ 8-12: Με αφετηρία μακέτες από την έκθεση Tomorrows, τα παιδιά φωτογραφίζουν στιγμιότυπα από τη ζωή στα κτίρια της Πλατείας Βικτωρίας και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες για το  μέλλον των κατοίκων στις πόλεις, φτιάχνοντας τα δικά τους storyboards.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΟΥ #ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΙ 10-14: Μπορεί ένα φωτιστικό να αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη διάθεσή μας; Μπορεί μια σκούπα ρομπότ να αναλάβει μόνη της την καθαριότητα του σπιτιού; Στο σπίτι του μέλλοντος όλα είναι πιθανά. Τα παιδιά σχεδιάζουν το σπίτι τους, όπως το φαντάζονται στο μέλλον ενώ παράλληλα θα δουν βίντεο και θα συζητήσουν περί αρχιτεκτονικής και μέλλοντος.

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ #ΕΦΗΒΟΙ 13-17: Με χρήση αναλογικών και ψηφιακών μέσων και με εργαλεία τη φαντασία και την αισιοδοξία, οι έφηβοι δημιουργούν το δικό τους νησί στο Αιγαίο για να αποθηκεύσουν ψηφιακές πληροφορίες και ξεναγούνται στην έκθεση της Στέγης, Tomorrows, στη Διπλάρειο Σχολή. Στο εργαστήριο δίνονται απαντήσεις σε  ερωτήματα όπως: Τι είναι τα δεδομένα, ποιος τα διαχειρίζεται, τι συμβαίνει με την ιδιωτικότητα του χρήστη, ποιος χειρίζεται τα κέντρα δεδομένων, τι σημαίνει datahaven;

 
Info: Καλοκαιρινά Εργαστήρια στη Στέγη για Εφήβους και Παιδιά, 19 Ιουνίου – 14 Ιουλίου, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107, Αθήνα.
 
εμφάνιση σχολίων