1
4
σχόλια
358
λέξεις
CULTURE
Το διαδραστικό φεστιβάλ που ζωντανεύει τα κτίρια της Σύρου φέτος μας ρωτά: «Είσαι φάντασμα ή άνθρωπος στον Δημόσιο χώρο;» Το DOCTV.GR είναι χορηγός επικοινωνίας
 
DOCTV.GR
13 Ιουνίου 2017

Το Το Eyes Walk Festival που εξερευνά τον αρχιτεκτονικό πολιτισμό μέσω της τεχνολογίας, καταφτάνει για 4η χρονιά στη Σύρο κι εμείς ζούμε μια σχεδόν σωματική αλληλεπίδραση με την αρχιτεκτονική και την ιστορία του τόπου, με τον πιο διαδραστικό τρόπο.

Φέτος τον Ιούλιο, η Ερμούπολη μεταμορφώνεται μέσω της τέχνης, των video installation και ενός παιχνιδιού που μέσω των έξυπνων τηλεφώνων μας θα μας επιτρέψει να αλληλεπιδράσουμε ζωντανά με τα κτήρια της πόλης, το δημόσιο χώρο και την κοινότητα. Το φετινό θέμα θολώνει τα νερά ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον τεχνολογικό κόσμο, υπό τον τίτλο «'Inside out'. Είσαι φάντασμα ή άνθρωπος στον Δημόσιο χώρο;».Στο φεστιβάλ, εκτός από 3D Video Projections και Mega Video Installation, θα υπάρχει και ένα Augmented Reality Game, δηλαδή ένα διαδραστικό παιχνίδι το οποίο θα εξελίσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και με τη βοήθεια των smartphones, θα μας επιτρέψει να τρυπώσουμε μέσα σε άγνωστες ιστορίες των κατοίκων της Σύρου και να γίνουμε ένα με την πόλη. Θα μπορούμε να επηρεάσουμε άμεσα την κατεύθυνση αλλά και το αποτέλεσμα της ιστορίας μέσα από τις πράξεις του χαρακτήρα μας και κάθε μια από τις ιστορίες θα σχετίζεται με τον άνθρωπο, τον τόπο, τον πολιτισμό, τα κτίρια και τα αινίγματά της Ερμούπολης.

Το μεγάλο Video Mapping της φετινής διοργάνωσης είναι κάτι που όμοιό του δεν έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. Θα πραγματοποιηθεί πάνω σε όλη την εξωτερική πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου που στεγάζει την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και θα αποτελείται από 14 έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Στο Eyes Walk 2017 μας περιμένουν και εργαστήρια αλλά και γευσιγνωσία και μάλιστα συνδυασμένα. Έτσι, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί το τριήμερο εκπαιδευτικό workshop Video Installation Art στο δημόσιο χώρο. Σε όλη την πορεία της διαδρομής του video installation art, αλλά και σε μερικά σημεία της πόλης ακόμα, θα στρωθούν μεγάλα τραπέζια με συνταγές και κρασί με από την τοπική γαστρονομία, ενώ πάνω στα τραπέζια θα προηγηθεί video mapping installation με τα εδέσματα.

Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας του Eyes Walk Festival 2017.
Info: Eyes Walk Festival, 27-29 Ιουλίου, Ερμούπολη, Σύρος.
 
εμφάνιση σχολίων