3
1
σχόλια
244
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ
New Generation 4. Η αφρόκρεμα της ελληνικής τζαζ καταφτάνει στη Στέγη, για ένα τριήμερο γεμάτο ήχους της τζαζ του μέλλοντος
 
ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
7 Ιουνίου 2017

Η καθιερωμένη μεγάλη γιορτή της τζαζ, καταφτάνει στη Στέγη. Η νέα γενιά της ελληνικής τζαζ σκηνής πειραματίζεται με το mainstream, γκρουβάρει και φτιάχνει μουσικά ηχοτοπία. Για 4η χρονιά ακούμε το μέλλον, εδώ και τώρα.

Ο Γιώργος Κωστόπουλος διερευνά τη σχέση του πειραματισμού με το mainstream, με ευφάνταστα αποτελέσματα χωρίς κλισέ και στερεότυπα. Με άνεση και δημιουργικότητα, ακροβατεί ανάμεσα στην αφροαμερικανική παράδοση και σε σύγχρονες μουσικές κατευθύνσεις, με έναν αέρα που συγκεράζει το παλιό με το νέο, με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.


Οι Groove Elation Project, γκρουβάρουν με φαντασία και τόλμη. Ο ήχος τους περιλαμβάνει μείγμα στοιχείων nu-jazz, latin, future funk και electro, όλα όμως με φρέσκια ματιά και ιδιαίτερες, πρωτότυπες  ενορχηστρώσεις. Τα live είναι το δυνατό τους σημείο και αυτό απαθανατίζεται στο ζωντανά ηχογραφημένο άλμπουμ τους με τίτλο Between Realities. Μαζί τους θα είναι και η τραγουδίστρια Νάσια Γκόφα.Ο Αντρέας Παπαγιαννακόπουλος, επιβιβάζει στο ιδιότυπο Leoforio του εκλεκτούς μουσικούς και φτιάχνει μουσικές διαδρομές εμπνευσμένες από την αμερικανική και ευρωπαϊκή τζαζ, καθώς και από την ηλεκτρονική και ψυχεδελική μουσική. Οι μουσικές του μας παρασύρουν σε ένα δημιουργικό, ακουστικό ταξίδι, μέσα από πρωτότυπες συνθέσεις του Παπαγιαννακόπουλου, και πάντα με εκλεκτούς συνεπιβάτες τους συνιδρυτές του σχήματος, Θάνο Χατζηαναγνωστου (τύμπανα) και Κωνσταντίνο Μάνο (κοντραμπάσο). Συμμετέχουν ο Σταύρος Παργινός στο τσέλο και η Μαρία Ψαθά στην απαγγελία/ερμηνεία.
Info: Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ – New Generation 4 , 9-11 Ιουνίου 2017, Στέγη. Εισιτ. 5-7  ευρώ.
 
εμφάνιση σχολίων