0
1
σχόλια
183
λέξεις
ΖΗΝ
Θαυμάσιο παστίτσιο με λαζάνια, για το παστίτσιο της ακαμάτρας
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
26 Μαΐου 2017
ΥΛΙΚΑ: 12 λαζάνια, 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος, 2 ½ κούπες ντομάτα ψιλοκομμένη και σουρωμένη, μισό φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό, μία δόση μπεσαμέλ σε φακελάκι, φτιαγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες, 100 γραμμ. τριμμένη παρμεζάνα, αλατοπίπερο, λίγο οσχοκάρυδο.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε στις άκρες του τηγανιού και προσθέτουμε τον κιμά. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για άλλα 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε πυρέξ, στρώνουμε λίγη σάλτσα στον πάτο και από πάνω λίγη μπεσαμέλ. Καλύπτουμε με 4 φύλλα λαζάνια. Προσθέτουμε μια στρώση κιμά και μπεσαμέλ. Συνεχίζουμε με λεπτές στρώσεις λαζάνια-σάλτσα-μπεσαμέλ και τελειώνουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και το μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι τα λαζάνια να έχουν κάνει φούσκες στην επιφάνεια και να ροδίσουν.

 
εμφάνιση σχολίων