1
2
σχόλια
190
λέξεις
VISUALISM
Βραζιλία, φαβέλες κι ένας κόσμος χωρισμένος στα δύο. Η νέα σειρά από το Netflix
 
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
19 Απριλίου 2017

Ένας κόσμος χωρισμένος στα δύο. Από τη μία η πρόοδος, από την άλλη η καταστροφή. Σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου όλοι μεγαλώνουν μέσα στην ασύλληπτη φτώχεια, μέσα σε μια τεράστια φαβέλα, το υπέρτατο όνειρο είναι να περάσουν στην «καλή πλευρά» του κόσμου.

Μόλις φτάνουν την ηλικία των 20 ετών, καλούνται να περάσουν από ένα αυστηρό και επίπονο σύστημα που ονομάζεται Διαδικασία, για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή στην Offshore πλευρά. Αλλά μόνο το 3% θα τα καταφέρει.

Η πρώτη σεζόν ολοκληρώθηκε και στο Netflix ήδη έχει ξεκινήσει και η δεύτερη. Η σειρά είναι δημιούργημα του Pedro Aguilera ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο César Charlone, υποψήφιος για Όσκαρ φωτογραφίας, γνωστός για τα City of God και Blindness, και σκηνοθέτης επεισοδίων στην σειρά-spin-off, City of Men.

Αν και η σειρά είναι βραζιλιάνικη, φέρνει έντονα στο νου τα Hunger Games και Divergent. Το απύθμενο χάος ανάμεσα στις τάξεις, απαθανατίζεται καθαρά στη σειρά που μέσα από τους καλοδουλεμένους και πολυδιάστατους χαρακτήρες της, μας δείχνει με γλαφυρό τρόπο το τι είναι διατεθειμένος να κάνει ο καθένας μας όταν σπρώχνεται στα όρια, προκειμένου να ζήσει ανθρώπινα.