0
1
σχόλια
604
λέξεις
CULTURE

Pussy Riot. Borderline Festival. Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων. Δημήτρης Παπαϊωάννου. Tomorrows. STAGED. Θεία Κωμωδία

DOCTV.GR
14 Μαρτίου 2017

PUSSY RIOT #ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ #ΕΛΕΥΘ ΕΙΣΟΔΟΣ: Φεμινίστριες και ακτιβίστριες, οι Ρωσίδες Pussy Riot έχουν στήσει κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες περφόρμανς του καιρού μας. η πιο διάσημη γυναικεία κολεκτίβα του κόσμου. Δύο από τα μέλη τους, η δημοσιογράφος Sasha Bogino και η ποιήτρια Masha Alyokhina, έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μας μιλήσουν για όσα πρεσβεύουν. Info: Ποιος φοβάται τις Pussy Riot;, 24 Μαρτίου.

BORDERLINE FESTIVAL #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΕΝΤΟΣ & ΕΚΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ: Ήχος στα όρια, site-specific έργα, ανήσυχες performances. Το 7ο Borderline Festival της Στέγης βουτάει στα ανήσυχα μουσικά νερά της πειραματικής, ηλεκτρονικής σκηνής. Το φεστιβάλ των ορίων συγκεντρώνει ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα ονόματα της διεθνούς σκηνής, καλλιτέχνες που αναζητούν νέες μορφές έκφρασης και παραγωγής ήχου. Και αυτή τη χρονιά οι ηχητικές αναζητήσεις θα ακολουθήσουν μια μεγάλη διαδρομή μέσα στην πόλη με δράσεις, και εκτός του κτιρίου της Στέγης. Info: Borderline Festival ’17, 19-23 Απριλίου.

ΝΕΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ #ΧΟΡΟΣ #ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Δύο ημέρες με σύγχρονο χορό από τις νέες ανερχόμενες δυνάμεις εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Πέντε νέοι χορογράφοι παρουσιάζουν τα έργα τους, εντός και εκτός Στέγης: μια αλληγορική προσέγγιση του μύθου των Σειρήνων, σώματα σε ρόλο μετρονόμου, η απόσταση του κινδύνου από την ευτυχία και ένα κινησιολογικό πείραμα με 81 διαφορετικά σώματα. Info: 4o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, 1-2 Απριλίου.

MEDEA ELECTRONIQUE #ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΕΛΕΥΘ.ΕΙΣΟΔΟΣ: Η καλλιτεχνική ομάδα Medea Electronique μας βάζει μέσα στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας και με σκηνικό τον Κεραμεικό και το Μεταξουργείο υπόσχεται να δημιουργήσει για ακόμα μία χρονιά την πιο διαδραστική αστική αφήγηση. Καλλιτέχνες του ήχου, της εικόνας και του λόγου χτίζουν μια νέα εμπειρία και μας επιτρέπουν να χαθούμε στην πόλη μας με νέα μάτια και αυτιά. Info: Medea Electronique, Soundscapes Landscapes / City Above-Life Below: Κεραμεικός/Μεταξουργείο, Απρίλιος 2017.

ΔΗΜHΤΡΗΣ ΠΑΠΑΪΩAΝΝΟΥ #ΧΟΡΟΣ: Ο Έλληνας δημιουργός εργάζεται σιωπηλά και με πλήρη μυστικότητα, διατηρώντας την παράδοση που θέλει τα έργα του να παρουσιάζονται ως έκπληξη στο κοινό. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεργασία του με τη Στέγη, μετά το Still Life του 2014 και όλοι περιμένουμε ποια θα είναι η επόμενή του σύλληψη μετά την εξαπλή υποψηφιότητά του στα βραβεία Emmy, για την τελετή έναρξης των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, το 2015. Info: Δημήτρης Παπαϊωάννου, 24 Μαΐου - 11 Ιουνίου.

TOMORROWS #ΕΚΘΕΣΗ #ΔΙΠΛΑΡΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ #ΕΛΕΥΘ ΕΙΣΟΔΟΣ: Πώς θα είναι η καθημερινή ζωή στις πόλεις του μέλλοντος; Εικαστικοί, αρχιτέκτονες και designers πλάθουν διαφορετικές ιστορίες σε μία έκθεση που δίνει έμφαση στο αστικό τοπίο της Μεσογείου και ιδιαίτερα της Αθήνας και μελετάει υποθετικά αστικά περιβάλλοντα σε σχέση με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές αλλαγές και την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Info: Tomorrows, Αστικές μυθοπλασίες σε μέλλοντα χρόνο, Μάιος - Ιούνιος 2017, Διπλάρειος Σχολή (πλ. Θεάτρου 3).

MARIA HASSABI #ΧΟΡΟΣ #NY: Η Μαρία Χασάπη ακολουθεί εδώ και χρόνια μια προσωπική και εντελώς ξεχωριστή πορεία στη σκηνή της Νέας Υόρκης, με μία ξεχωριστή σφραγίδα που έγινε το διαβατήριό της για τα πιο σημαντικά φεστιβάλ, θέατρα και μουσεία Ευρώπης και Αμερικής, όπως πρόσφατα το MoMA της Νέας Υόρκης. Στη Στέγη έρχεται για να παρουσιάσει το έργο STAGED, τοποθετώντας στη σκηνή τέσσερις από τους καλύτερους Νεοϋορκέζους χορευτές και διερευνώντας το σώμα ως έργο τέχνης στο χώρο. Info: Maria Hassabi-STAGED, 7-9 Απριλίου.

ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ #ΘΕΑΤΡΟ #VASISTAS: Η σκηνοθέτις Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα VASISTAS, με πορεία εντός και εκτός συνόρων, επιστρέφουν στη Στέγη, δύο χρόνια μετά τα AIMATA, και παρουσιάζουν τη Θεία Κωμωδία του Δάντη. Ένα πνευματικό road trip με τρεις οριακοί σταθμοί: Κόλαση, Καθαρτήριο, Παράδεισος. Ο ποιητής και μεταφραστής Νίκος Α. Παναγιωτόπουλος, βαθύς γνώστης της Μεσαιωνικής παράδοσης και λογοτεχνίας, υπογράφει τη δραματουργία της παράστασης. Info: «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, Ομάδα VASISTAS & Αργυρώ Χιώτη, 22 Απριλίου-7 Μαΐου.
 
εμφάνιση σχολίων