0
1
σχόλια
196
λέξεις
ΖΗΝ

Επαγγελματικός προσανατολισμός. Η λίστα με τα πιο βαρετά επαγγέλματα. Tι να μην επιλέξουμε για να μη βαρεθούμε μέχρι θανάτου

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
8 Μαρτίου 2017

Αυτό, που κοιτάμε το ρολόι κάθε λεπτό και σερνόμαστε μέχρι να φτάσει η ώρα να «σχολάσουμε» -μόνο από τη λέξη καταλαβαίνεις ότι αυτός που την εκφέρει βαριέται τραγικά. Ποιος αντέχει για πολύ; Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε μια εφιαλτική τύπου Μέρα-της-Μαρμότας-καθημερινότητα είναι να κάνουμε κάτι που αγαπάμε -αλλά αν δεν έχουμε κατασταλάξει στο τι είναι αυτό τότε τουλάχιστον λένε οι ειδικοί, ας αποφύγουμε τα επαγγέλματα που βαριόμαστε τραγικά.

Το Emolument δημοσιεύει μια έρευνα σύμφωνα με την οποία εξερευνά 1.300 επαγγελματίες από 14 διαφορετικούς τομείς για να ανακαλύψει τα πιο βαρετά επαγγέλματα.

Στη κορυφή της λίστας της μεγάλης βαριεστημάρας, βρίσκονται όσοι ασχολούνται με εργασίες που έχουν να κάνουν με το νόμο, όπως δικαστές και δικηγόροι: 8 στους 10 βρίσκουν τη δουλειά τους βαρετή. Στον αντίποδα φαίνεται ότι βρίσκονται εκείνοι που εργάζονται στον τομέα της εκπαίδευσης, στελέχη διοίκησης, έρευνας και ανάπτυξης.

Η λίστα με τα 10 πιο βαρετά επαγγέλματα είναι:
1. Νομικά επαγγέλματα (81%)
2. Project Managers (78%)
3. Τμήμα υποστήριξης (71%)
4. Διαχείριση Οικονομικών (68%)
5. Παροχή υπηρεσιών συμβούλου και λογιστικής (67%)
6. Χρηματοπιστωτικές και τραπεζικές υπηρεσίες (67%)
7. Μηχανικοί (64%)
8. Πωλήσεις (61%)
9. Μάρκετινγκ και επικοινωνίες (60%)
10. Πληροφορική (56%)
 
εμφάνιση σχολίων