0
1
σχόλια
538
λέξεις
210

Με πάσης φύσεως εκδηλώσεις, συναυλίες, σεμινάρια και εκθέσεις, μας περιμένει αυτό το μήνα το Κέντρο Πολιτισμού

DOCTV.GR
2 Μαρτίου 2017

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται την Άνοιξη με πάσης φύσεως εκδηλώσεις: από εκθέσεις και μαθήματα κηπουρικής, τον κύκλο συναυλιών Music Escapades, χορό στο Social Ballroom και ένα πιάνο που μας περιμένει να παίξουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ: O πολυβραβευμένος φωτοδημοσιογράφος Γιάννης Μπεχράκης, αποτυπώνει το οδοιπορικό των προσφύγων που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Πρόσωπα, χώροι υποδοχής ή μετακίνησης, ενδιάμεσοι σταθμοί και στιγμιότυπα από το ατέλειωτο ταξίδι των προσφύγων, αιχμαλωτίζονται στο φακό του. Δευτέρα-Κυριακή, 06:00-00:00, Φάρος.

MUSIC ESCAPADES: Από τα πρώτα βήματα της ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα ως το σήμερα. Οι Έλληνες πρωτοπόροι της Electronica, Electroware, ILIOS & Νίκος Βελιώτης, Μιχάλης Δέλτα, θα ανατρέξουν στην ελληνική ηλεκτρονική σκηνή των ‘90s, εξερευνώντας την εξέλιξη της περιόδου και ανακαλύπτοντας τον σημερινό τους ήχο και παρουσιάζοντάς μας τις νέες τους δουλειές.

Σάββατο 4 Μαρτίου, 21:00
Electrowear
Σάββατο 11 Μαρτίου, 21:00
ILIOS & Νίκος Βελιώτης
Σάββατο 18 Μαρτίου, 21:00
Μιχάλης Δέλτα

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ: Κατά πόσο υπάρχουν όρια ή στεγανά μεταξύ μουσικής και ποίησης; Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, μια ετερόκλητη ομάδα μουσικών διασκευάζει τραγούδια τραγουδοποιών των οποίων οι στίχοι υπήρξαν πρωτίστως ποιητικοί. Από Ian Curtis (Joy Division), Lou Reed (Velvet Underground), και Adrian Broland (The Sound), Μέχρι Jim Morrisson, Leonard Cohen, Nina Simon, David Bowie. Τρίτη 21 Μαρτίου, στο Φάρο, στις 19:00.

EL SISTEMA: Το καινούργιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα El Sistema, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΠΙΣΝ και έχει εμφανίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η El Sistema Greece, μέσω της μουσικής, στοχεύει να ενισχύσει την ενσωμάτωση και συνοχή των όλων των παιδιών και ιδιαίτερα των προσφύγων και ευπαθών ομάδων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

O ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ: Γιορτάζουμε τον ερχομό της άνοιξης με μια σειρά  διαλέξεων αφιερωμένων στα φυτά, την οικολογία και την αστική γεωργία αλλά και τον νέο κύκλο διαλέξεων για τα οφέλη της. Ακόμη, με αφορμή την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, ο αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας της τέχνης Μάνος Στεφανίδης επιχειρεί να αναγνώσει την επιρροή της  Επανάστασης του 1821 στην τέχνη.

ΧΟΡΟΣ DISCO ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: Μια disco γιορτή υποδέχεται την Άνοιξη. Κάθε μήνα στο Social Ballroom, αρχάριοι και προχωρημένοι χορευτές κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται στο ΚΠΙΣΝ για ένα μάθημα χορού. Αυτό το μήνα, εξερευνούμε τη disco. Το μάθημα γίνεται υπό την επίβλεψη έμπειρων δασκάλων της MG Danvefloor και το σεμινάριο θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι μαζί με μουσική από το τον DJ Inspiro. 26 Μαρτίου, Social Ballroom: Disco 11:00-12:00, 13:00 πάρτι.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΟ ’21: Σάββατο 25/3. Σε μια εποχή όπου ο όρος επανάσταση  χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, ποια είναι η σχέση μας με την Ελληνική Επανάσταση αλλά και την ιστορία μας; Πώς συνδεόμαστε, νοηματικά και συναισθηματικά, με το 1821 και τον ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία; Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, εξερευνά τη σχέση μας με την επανάσταση, με αφετηρία το ’21.

ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΝΙΑΡΧΟΣ! Μπορούμε να δημιουργήσουμε και εμείς μουσική μέσα στο ΚΠΙΣΝ: Ένα πιάνο μας περιμένει στον Φάρο να το αγγίξουμε και να παίξουμε μαζί του.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ: Στα πολλά και διάφορα εργαστήρια του μήνα, εξερευνούμε τις βασικές αρχές της αρχιτεκτονικής, εξερευνούμε τη φωτογραφία και τη σχέση της με άλλες μορφές τέχνης, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε το σωστό ψηφιακό βιογραφικό, κάνουμε κηπουρική και φτιάχνουμε βραχιολάκια Μάρτηδες εξερευνώντας διαφορετικές τεχνικές (μακραμέ, τρόπους δεσίματος, κόμπους κ.ά.).
 
εμφάνιση σχολίων