DOC TV
 • Εργαστήριο «Η τέχνη του σχετίζεσθαι»

  Εργαστήριο για την Ψυχολογία και τις Σχέσεις. Η Έρα Μουλάκη Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Θεραπεύτρια / Master’s degree in Clinical Psychology. δίνει οδηγίες προς ναυτιλλόμενους για καλύτερες σχέσεις

  DOCTV SPECIALS
  16.02.2017

  O κύκλος των εργαστηρίων «Η τέχνη του σχετίζεσθαι» πραγματοποιείται από την Έρα Μουλάκη Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Συγγραφέα Παιδικών Βιβλίων / Master’s degree in Clinical Psychology (μπορείτε να δείτε το site της με πληροφορίες και την αρθρογραφία της εκεί) . Το workshop γίνεται σε συνεργασία με το Doctv Specials στον κεντρικό πολυχώρο του Exhile στο κέντρο της Αθήνας.

  Στο εργαστήριο διάρκειας 6 ωρών, θα εξετάσουμε με απλό και βιωματικό τρόπο, πώς μπαίνουμε στις σχέσεις, τι ρόλους παίρνουμε, καθώς και το πώς ο τρόπος που μάθαμε να σχετιζόμαστε, μας ωθεί να επιλέγουμε τους λάθος ανθρώπους και να σαμποτάρουμε τις σχέσεις μας. Θα δούμε μαζί, όλους τους λόγους που φίλοι και γνωστοί μας «χρεώνουν» για τη μοναξιά μας. Πώς στην προσπάθεια τους να μας βοηθήσουν, μπορεί να μας ενοχοποιούν. Πώς η ανάγκη μας να βρούμε μια απάντηση για το πώς θα πάμε τα πράγματα παρακάτω, μπορεί να μας μπλοκάρει. Οι σχέσεις μας, καθορίζουν τη ζωή μας. Πολλές φορές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το να ζούμε ξανά και ξανά το ίδιο έργο στις σχέσεις μας. Πώς μπορούμε να τις δούμε καθαρά και να σχετιστούμε πιο αποτελεσματικά;


  ΤΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ:
  - Θα δούμε έναν έναν τους λόγους που μας λένε οι άλλοι, ή και εμείς στον εαυτό μας, πως πιθανώς ευθύνονται για το ότι είμαστε μόνοι.

  - Θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις συμβουλές από τις επιπλήξεις των φίλων, που μας μπερδεύουν και συχνά είναι κοινωνικές κατασκευές που μας εγκλωβίζουν.

  - Θα αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση για τον τρόπο που μπαίνουμε στις σχέσεις και τι ρόλους αναλαμβάνουμε, μέσα από βιωματικές ασκήσεις.

  - Θα μιλήσουμε για τον τρόπο πρόσδεσης (attachment), πόσο ασφαλείς νιώθουμε στις κοντινές διαπροσωπικές μας σχέσεις ή γιατί μπορεί να μας γεμίζουν φόβο και αγωνία.

  - Θα δούμε τα ‘εσωτερικά πρότυπα σχέσεων’ που όλοι κουβαλάμε, πώς μας εμποδίζουν να στεριώσουμε σε μια σχέση και μας κάνουν να θέλουμε τους λάθος ανθρώπους.

  - Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να χαρτογραφήσουμε τις δυσκολίες που έχει ο καθένας μας στο σχετίζεσθαι και θα εξετάσουμε τους τρόπους που μπορούμε να πάμε παρακάτω τον εαυτό μας και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.


  ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ: Καθημερινά ασχολούμαστε έμμεσα ή άμεσα με τις σχέσεις: οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές, επαγγελματικές. Καθορίζουν την ποιότητα ζωής μας, την ικανοποίηση για το πώς ζούμε τη ζωή και παρόλη τη σημασία που έχουν, κανείς δεν μας μίλησε για το πώς να σχετισθούμε ή τι μπορεί να επηρεάζει τις επιλογές μας. Κανείς δεν θέλει να πληγώνεται ή να νιώθει απόρριψη. Όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που νιώσαμε ότι η ζωή μας κάνει κύκλους και δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τι δεν πάει καλά και ξανά ζούμε το ίδιο έργο στις σχέσεις μας.

  Στο σεμινάριο αυτό θα προσπαθήσουμε να μιλήσουμε για αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε ή μάθαμε ότι ισχύουν για τις σχέσεις, τι θεωρούμε σημαντικό, ή τι μας είπαν να αποφεύγουμε κτλ. Αλλά θα εστιάσουμε και στο τι η επιστήμη μας λέει, για το πώς τα βιώματα μας διαμορφώνουν έναν εσωτερικό χάρτη του σχετίζεσθαι και μας οδηγούν σε συγκεκριμένες επιλογές.

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:
  Ημερομηνία: Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 - 12:00-18:00.
  Χώρος: Exile Room, Αθήνα.
  Διάρκεια: 6 ώρες.
  Διαλείμματα: 2.
  Laptop: Μη απαραίτητο.
  Δυσκολία: Για αρχάριους & για εξοικειωμένους

  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Οι εγγραφές στο εργαστήριο έχουν ξεκινήσει, με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.


  Info: Eργαστήριο «Η τέχνη του σχετίζεσθαι: Οδηγίες προς ναυτιλλομένους» από την Έρα Μουλάκη Ψυχολόγο, Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Συγγραφέα Παιδικών Βιβλίων / Master’s degree in Clinical Psychology, 11 Μαρτίου 2017, Exile Room, Αθήνα. Σε συνεργασία με το Doctv Specials
   
  TAGS:

  Doctv Specials

EMAIL NEWSLETTER

Τα νέα του DOC TV στο mail σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ