0
3
σχόλια
198
λέξεις
210

Η Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων εξερευνά την ιστορία της Ελλάδας από το 1950 μέχρι το 1974, μέσα από την ελληνική ζωγραφική

DOCTV.GR
10 Φεβρουαρίου 2017

Το φετινό πρόγραμμα της δημοτικής Πινακοθήκης στο Μεταξουργείο μας υποδέχεται με το δεύτερο μέρος της έκθεσης «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση».
Τα σημαντικά γεγονότα που καθόρισαν τη ζωή στην μεταπολεμική Ελλάδα (πολιτικές διώξεις, εκτελέσεις, φυλακές, εξορία, πολιτική προσφυγιά, κ.ά.), παρουσιάζονται μέσα από έργα καλλιτεχνών που τα έζησαν από πρώτο χέρι.

Πρόκειται για τη συνέχεια της έκθεσης «Εικαστικές τέχνες και Αντίσταση 1936 - 1949» με θεματική «Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση». Στην δεύτερη φάση παρουσιάζονται έργα εικαστικών καλλιτεχνών της περιόδου 1950-1974 που έζησαν τα γεγονότα και τα φιλοτέχνησαν, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό ως πρόσφυγες, εξόριστοι και αυτοεξόριστοι. Επίσης παρουσιάζονται έργα εικαστικών της περίοδου που ναι μεν έζησαν τα γεγονότα, αλλά για λόγους φυλακίσεων, εξοριών κ.λπ., δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν μέσα σε αυτή την περίοδο, αλλά αργότερα.

Παράλληλα με την έκθεση θα λειτουργεί στο χώρο ένα «εργαστήριο Ιστορίας της Τέχνης», και μέσα από τη βάση δεδομένων του, μπορούμε να ανακαλύψουμε λεπτομέρειες και στοιχεία γύρω από τους καλλιτέχνες της περιόδου 1936-1974.


Info: Εικαστικές Τέχνες και Αντίσταση 1950 – 1974, Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, Κτήριο Μεταξουργείου, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλ. Αυδή, Αθήνα. Είσοδος ελεύθερη. 
 
εμφάνιση σχολίων