0
5
σχόλια
236
λέξεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ένα χωριό της Ουγγαρίας απορρίπτει πρόσφυγες, μουσουλμάνους και γκέι, και δέχεται για κατοίκους μόνο λευκούς, ετεροφυλόφιλους και χριστιανούς

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
8 Φεβρουαρίου 2017

«Κατά κύριο λόγο καλωσορίζουμε ανθρώπους από τη Δυτική Ευρώπη - οι άνθρωποι μας δεν θα ήθελαν να ζήσουν σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία», λέει στο BBC ο Laszlo Toroczkai, δήμαρχος του Asotthalom, ενός χωριού που βρίσκεται περίπου δύο ώρες από τη Βουδαπέστη.

Το Asotthalom απευθύνεται σε λευκούς, ετερόφυλους, χριστιανούς Ευρωπαίους και δεν θέλει σε καμία περίπτωση την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών από την Ασία ή την Αφρική. Οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές υποστηρίζουν πως η ενσωμάτωση μουσουλμάνων δεν πέτυχε στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πιστεύουν πως δεν θα πετύχει ούτε στο χωριό τους. Οι τοπικές αρχές, για να περιορίσουν το μουσουλμανικό στοιχείο, έχουν απαγορεύσει τη μαντίλα σε δημόσιους χώρους και το κάλεσμα σε προσευχή. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι σε καλύτερη μοίρα  αφού επίσης απαγορεύονται τα φιλιά ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου.

Το χωριό αυτό όχι μόνο βαδίζει προς τα πίσω αλλά δημιουργεί και ανησυχία ότι θα μετατραπεί σε «πρωτεύουσα» των νεοναζί στην κεντρική Ευρώπη, αφού ακροδεξιές ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη αρχίσει να διαφημίζουν σπίτια στην περιοχή.
Στην περιοχή ζουν δύο μουσουλμάνοι όμως απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις από φόβο μην γίνουν στόχος επιθέσεων. Πολλοί δικηγόροι πιστεύουν πως η τακτική του χωριού παραβιάζει το ουγγρικό Σύνταγμα και, ως μέρος της γενικής αναθεώρησης της νέας τοπικής νομοθεσίας, η κυβέρνηση θα αποφανθεί αν αυτό ισχύει στα μέσα του Φεβρουαρίου.
 
εμφάνιση σχολίων