1
1
σχόλια
311
λέξεις
VIDEO

[ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ] Ένα ντοκιμαντέρ για την εκπαίδευση και το μέλλον των «κακών παιδιών»

DOCTV.GR
11 Ιανουαρίου 2017
Στην απομακρυσμένη έρημο Mojave των ΗΠΑ, βρίσκεται ένα διαφορετικό σχολείο, το εναλλακτικό λύκειο Black Rock. Εκεί, οι δάσκαλοι πιστεύουν ότι η ενσυναίσθηση, η αγάπη, η κατανόηση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι πιο σημαντικά εφόδια για το μέλλον των παιδιών απ’ ότι οι ακαδημαϊκές γνώσεις. Η διεθύντρια, Vonda Viland, προσπαθεί να στηρίξει τρεις εφήβους -ένα νέο πατέρα που δεν μπορεί να υποστηρίξει την οικογένειά του, μια νεαρή γυναίκα που βιώνει σεξουαλική κακοποίηση και έναν οργισμένο νεαρό άνδρα- έτσι ώστε να αποφοιτήσουν αλλά και να ξεφύγουν από το αίσθημα της απόρριψης που σχεδόν νομοτελειακά τους οδηγεί στο περιθώριο.

Το The Bad Kids δεν περιγράφει μόνο την ιστορία μιας δασκάλας που κάνει τη διαφορά αλλά παρουσιάζει μια εναλλακτική εκπαιδευτική προσέγγιση, που απλώνει το χέρι και δίνει ευκαιρίες στα «κακά παιδιά». Η ταινία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής για Vérité Κινηματογράφο στο Φεστιβάλ του Sundance.

ΤΟ CINEDOC ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ: Το ντοκιμαντέρ The Bad Kids θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, τηλ. 210 3398600.  Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την Τίνα Νάντσου (Φυσικός Εκπαιδευτικός της Σχολής Χιλλ) και τον Βασίλη Τσάφο (αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).

ΤΟ CINEDOC ΣΤΟΝ ΔΑΝΑΟ: Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ.

ΤΟ CINEDOC ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το The Bad Kids θα προβληθεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ: Το DOC TV είναι χορηγός επικοινωνίας του CineDoc και δίνει πέντε (5) διπλές προσκλήσεις για την προβολή του ντοκιμαντέρ The Bad Kids στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Τετάρτη 18 Ιανουαρίου). Μπορείτε να στείλετε e-mail στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας μέχρι τις 12 το πρωί της Τρίτης 17/01. Θα ειδοποιηθείτε με e-mail την ίδια μέρα.


Info: The Bad Kids, CineDoc, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, 19:30, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31.

εμφάνιση σχολίων