1
3
σχόλια
234
λέξεις
210

Πάμε στο Έβερεστ, στο διάστημα, στο Star Wars, στο βυθό! Κι όλα αυτά σε εικονική πραγματικότητα στο κέντρο της Αθήνας

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
5 Ιανουαρίου 2017
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Η εικονική πραγματικότητα δεν ανήκει πλέον μόνο στην ταινιοθήκη μας αλλά μπορούμε να τη ζήσουμε όλοι και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας. Στο Μοναστηράκι, άνοιξε ο πρώτος χώρος εικονικής πραγματικότητας και μας περιμένει να εξερευνήσουμε ρεαλιστικούς κόσμους που κυριολεκτικά και μεταφορικά «δεν υπάρχουν».

The VR Project χρησιμοποιεί τεχνολογία HTC Vive, που σε απλά ελληνικά σημαίνει πως φοράμε ένα σετ κοντρόλ και μάσκας, που μας βάζουν στο σενάριο της επιλογής μας, όσο ρεαλιστικά μπαίνουμε και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας –αλλά στο πολύ πιο ωραίο του.
Η ποικιλία είναι μεγάλη. Κάποιοι κόσμοι έχουν μικρότερη διαδραστικότητα και είναι πιο κινηματογραφικοί. Άλλοι, εκτινάσσουν την αδρεναλίνη μας στα ύψη ενώ μερικά άλλα επιτρέπουν να ακονίσουμε τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες.

Ενδεικτικά: Στο The Blue βρισκόμαστε στον βυθό της θάλασσας και –ω, τι θαύμα- μπορούμε κι αναπνέουμε, ενώ τριγύρω μας κολυμπούν διάφορα ψάρια. Στο Tilt Brush της Google, ζωγραφίζουμε με χρώματα, φόρμες και σχήματα, και περπατάμε μέσα στον ψυχεδελικό 3D κόσμο που δημιουργήσαμε. Στο Apollo 11 (που έχει δημιουργηθεί με τη σύμπραξη της NASA), προσγειωνόμαστε στη σελήνη! Ενώ αν θέλουμε μια πιο φαντασιακή διαστημική εμπειρία, προσεχώς θα μπορούμε να παίξουμε Star Wars και να συναντήσουμε και τον αγαπημένο μας R2-D2. Ετοιμάστε τα φωτόσπαθα!


Info: The VR Project, Αθηνάς 18, 3ος όροφος, 210-3821.832, Μοναστηράκι.εμφάνιση σχολίων