0
1
σχόλια
253
λέξεις
210

Ο Σύρος ποιητής Άδωνις και ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στη Στέγη

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
5 Ιανουαρίου 2017
Δύο μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και της επιστήμης, αντίστοιχα, ανοίγουν τη νέα χρονιά στη Στέγη, σε δύο ομιλίες-συζητήσεις με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Οι συζητήσεις των κύκλων Λέξεις & Σκέψεις αναμεταδίδονται και με live streaming μέσω του sgt.gr και τα βίντεο παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος των εκδηλώσεων.

ΆΔΩΝΗΣ #ΠΟΙΗΣΗ #ΣΥΡΙΑ: Ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές του Αραβικού Κόσμου έρχεται στην Ελλάδα και μοιράζεται τις σκέψεις του για τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, τη βία, την τρομοκρατία και φυσικά το ρόλο της αραβόφωνης ποίησης  σε τόσο κρίσιμες εποχές. Γεννημένος το 1930 στη Συρία, τιμήθηκε με το Βραβείο Goethe για το διεθνή χαρακτήρα του έργου του και για την προσφορά του στον παγκόσμιο πολιτισμό, καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην πατρίδα του λόγω των προοδευτικών πολιτικών του πεποιθήσεων και συγκαταλέγεται εδώ και αρκετά χρόνια ανάμεσα στους διεκδικητές του Βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Info: Ο σπουδαίος αραβόφωνος ποιητής Άδωνις στη Στέγη, 10 Ιανουαρίου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ #ΕΠΙΣΤΗΜΗ #ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: Ο καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών του MIT, Κων/νος Δασκαλάκης, είναι ο Έλληνας που στα 30 του χρόνια απάντησε στον άλυτο γρίφο του Τζων Νας. Πολυβραβευμένος και καταξιωμένος στους διεθνείς επιστημονικούς κύκλους έρχεται στη Στέγη για να ρίξει φως σε ένα μέλλον που μας προκαλεί θαυμασμό και ανησυχία: την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, τους έξυπνους αλγόριθμους, τον τρόπο με τον οποίο τα «έξυπνα» μηχανήματα μαθαίνουν, τι μαθαίνουν και τελικά τι σημαίνει αυτό για την ανθρωπότητα. Info: Ο Έλληνας καθηγητής του ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης στη Στέγη, Τεχνητή Νοημοσύνη 2.0, 12 Ιανουαρίου.
 
εμφάνιση σχολίων