0
1
σχόλια
202
λέξεις
ΖΗΝ

Aρωματικά μπισκότα με μαστίχα -τα τρώμε όλο το χρόνο
 

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
12 Δεκεμβρίου 2017
Ένα εύκολο ζυμάρι που κόβεται με κουπ πατ σε ότι σχήμα μπισκότου θέλουμε και μυρίζει τρέλεια.

ΥΛΙΚΑ: 125 γρ. μαλακωμένο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, ½ φλιτ. ζάχαρη, 1 αυγό, 1 βανίλια ή ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, 1 ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ¼ κουτ. σουπ. μπέικιν πάουντερ, ¼ κουτ. σουπ. μαστίχα αλεσμένη στο μπλέντερ, ¼ κουτ. σουπ. αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, αφού το ανακατέψουμε πρώτα μαζί με τα υπόλοιπα στερεά υλικά μας. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας, βάζουμε πάνω της το μείγμα και ανοίγουμε με πλάστη. Για να μην κολλάει στον πλάστη, είναι ακόμα πιο εύκολο να το ανοίξουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλάς. Κάνουμε τη ζύμη μας να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό. Κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με αντιστάσεις. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 10-12 λεπτά, μέχρι να γίνουν ελαφρώς ρόδινα. Προσέχουμε μη μας αρπάξουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν εντελώς, αν θέλουμε, τα στολίζουμε κιόλας.
 
εμφάνιση σχολίων