0
1
σχόλια
505
λέξεις
210

Από φεστιβάλ μέχρι θέατρο. Έξι επιλεγμένες στάσεις στην πόλη για τις γιορτές, με ελεύθερη είσοδο

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
14 Δεκεμβρίου 2016
ΑΝΙΜΑSYROS ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ #ANIMATION #ΣΤΕΓΗ #ΔΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Η Στέγη και το Animasyros αποχαιρετούν το έτος με ένα διήμερο προβολών γεμάτο ταινίες animation για κάθε ηλικία. Το Animasyros στη Στέγη περιλαμβάνει μια best-of επιλογή ταινιών, με περισσότερες από 30 animation ταινίες μικρού μήκους από το Animasyros 9.0. αλλά και από ταινίες που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εργαστηρίων με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Οι ταινίες είναι από όλο τον κόσμο και παρουσιάζονται σε 4 προγράμματα ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες. Μπορείτε να κάνουμε κράτηση θέσης εδώ. Info: Το Animasyros Στη Στέγη, 27-28 Δεκεμβρίου.

ΤΟ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ #ΠΟΛΗ #ΘΕΑΤΡΟ: Οι ηθοποιοί του Εθνικού Θεάτρου διαβάζουν αποσπάσματα από την ελληνική πεζογραφία και ποίηση «Έξω από τα τείχη», δηλαδή εκτός θεάτρου αλλά μέσα στο κοντέινερ του Δήμου Αθηναίων, και σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές. Το κοντέινερ περιοδεύει στους δρόμους της Αθήνας αφού τα λογοτεχνικά αποσπάσματα συνδέονται με τους σταθμούς του, και πηγαίνει από το Θησείο μέχρι την οδό Ακαδημίας. Info: Το «Κοντέινερ» του Εθνικού Θεάτρου, έως 28 Δεκεμβρίου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ #ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ #ΒΟΛΤΕΣ: Η Μαρίνα Φλοίσβου μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό υποθαλάσσιο σταθμό τρένου και μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού «Ο Φλοίσβος και το Μαγικό Υποθαλάσσιο Τρένο». Εδώ, τα πιτσιρίκια μας μπορούν ανάμεσα σε άλλα να ακούσουν την αφήγηση του παραμυθιού, να μεταμφιεστούν σε χριστουγεννιάτικα πλάσματα με Face Paint, να κάνουν κατασκευές, να δουν από θέατρο και παιδική όπερα μέχρι Καραγκιόζη και φυσικά να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Info: Χριστούγεννα στη Μαρίνα Φλοίσβου, έως 7 Ιανουαρίου.

ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ #ΠΑΡΚΟ #ΤΕΧΝΗ #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΣΙΝΕΜΑ #ΑΘΛΗΣΗ: Το πάρκο γιορτάζει και μας υποδέχεται με πολλές δωρεάν εκδηλώσεις: η έκθεση του του Γ. Μόραλη και του Χ. Καπράλου συνεχίζεται όπως και τα μαθήματα yoga, pilates, θαλάσσιου καγιάκ και ιστιοπλοΐας, jazz συναυλίες, σύγχρονοι ήχοι από τον Monsieur Μinimal μέχρι τη May Roosevelt, ένα Χριστουγεννιάτικο Γκαλά Όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον αγαπημένο των παιδιών Ευγένιο Τριβιζά και τις ιστορίες του και πολύ σινεμά με αφιερώματα στα τέρατα του κινηματογράφου, τις παιδικές ταινίες και φιλμ των Χριστουγέννων. Ιnfo: Ημέρες Γιορτής στο ΚΠΙΣΝ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ #ΕΚΘΕΣΗ: 91 σπάνια, χειροποίητα βιβλία με έργα τέχνης του αγαπημένου Έλληνα ζωγράφου, μιας μεγάλης γκάμας κειμένων από την αρχαιότητα έως σύγχρονους – Θεόκριτος, Αριστοφάνης, Αλκαίος, Καβάφης, Παλαμάς Μάνος Ελευθερίου– εικονογραφημένα από τον Αλέκο Φασιανό από το 1973 έως το 2013, μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Info: 91 βιβλία με έργα τέχνης του Αλέκου Φασιανού, έως τις 8 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ #ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ #ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ: Τι ήταν αυτό το μυστηριώδες «Άστρο» που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό; Ήταν μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ταξιδεύοντας πίσω στους αιώνες, ξεκινώντας από τη γέννηση του Θείου Βρέφους, «Το Άστρο των Χριστουγέννων» στο Ίδρυμα Εγενίδου, ξεδιπλώνει ιστορικά αλλά και επιστημονικά δεδομένα, σε μια ιστορία με άξονα τα Χριστούγεννα, γεμάτη εικόνες, μελωδίες αλλά και διαδραστικότητα. Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες. Info: Το Άστρο των Χριστουγέννων, 15 Δεκεμβρίου.
εμφάνιση σχολίων