DOC TV
 • «Συνέβη, επομένως μπορεί να ξανασυμβεί»

  Το Golden Dawn Watch εκφράζει την ανησυχία του για το πολιτικό κλίμα που τείνει να απενοχοποιήσει τη Χρυσή Αυγή

  PRESS
  14.12.2016
  Το Golden Dawn Watch είναι μια πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της Χρυσής Αυγής. Συγκροτήθηκε από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Παρατηρητήριο για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ που λειτουργεί υπό το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων. Με αφορμή τα πολιτικά γεγονότα των ημερών και τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, επισημαίνει με σχετικό δελτίο τύπου μερικά πράγματα που μας προβληματίζουν σχετικά με την αποενοχοποίηση και την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα. Το κείμενό τους αναφέρει τα εξής:

  «Το Golden Dawn Watch, επισημαίνει τα εξής σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή της δίκης της Χρυσής Αυγής σε συνάρτηση με τα πολιτικά γεγονότα των τελευταίων ημερών: Η δίκη προχωρά -επιτέλους- με ταχείς και αποτελεσματικούς δικονομικούς και ουσιαστικούς ρυθμούς, με κατάθεση σημαντικών μαρτύρων και απόδειξη κρίσιμων πραγματικών περιστατικών. Πολύ σημαντικές επιμέρους υποθέσεις του κατηγορητηρίου δικονομικά “κλείνουν”, για να ανοίξει η διερεύνηση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

  Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε με ανησυχία να διαδραματίζεται στο φόντο της δικαστικής αίθουσας μια παράλληλη δραστηριότητα. Στην αρχή ήταν η συνύπαρξη υπουργών και βουλευτών της συμπολίτευσης με χρυσαυγίτες βουλευτές στο Καστελλόριζο, συνύπαρξη που αναγορεύει τους νεοναζί σε δήθεν φύλακες της εθνικής ασφάλειας.

  Ακολούθησε η συνάντηση και οι φωτογραφίες βουλευτή της μείζονος αντιπολίτευσης με τον αρχηγό και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Τέλος, το πιο σημαντικό, οι δηλώσεις του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέφερε ότι εντέλει η δημοκρατία μπορεί να “σωφρονίσει” τη ΧΑ, αρκεί η ίδια να πει το “ναι”. Όμως θυμίζουμε πως η ναζιστική οργάνωση διαψεύδει εν τοις πράγμασι όλες τις προσπάθειες νομιμοποίησής της με την ίδια της τη δραστηριότητα. Τελευταίο παράδειγμα η εισβολή της με τη συμμετοχή υπόδικων βουλευτών σε δημόσια εκδήλωση με θέμα “Οι εθνικές μειονότητες στην Ελλάδα και οι συστάσεις των διεθνών οργανισμών”.

  Το Golden Dawn Watch εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πολιτικό κλίμα που τείνει να απενοχοποιήσει τη Χρυσή Αυγή. Ας αναλογιστούν όλοι, ο καθένας με το βάρος του θεσμικού του ρόλου, τις συνέπειες που κάτι τέτοιο μπορεί να έχει στην διεξαγωγή της δίκης και στην εξέλιξη του ναζιστικού φαινομένου. Εντέλει, το αν η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση θα το αποφασίσει η δικαιοσύνη. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για ναζιστική οργάνωση, το δηλώνουν ο λόγος και τα έργα της. Είναι επομένως αμιγώς πολιτική η απόφαση να μην αναγορεύουμε σε συνεγγυητές της νομιμότητας και της ασφάλειας τους λάτρεις του μίσους, του διχασμού και της βίας. Αυτή η πολιτική απόφαση έχει ήδη αργήσει».
   
  TAGS:

  Πολιτική, Ακτιβισμός, Ελλάδα, Βία, Φασισμός, Δημοκρατία, Ναζί, Χ.Α.

  • Ο Μερκελισμός τους έφαγε

   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   Ο Μερκελισμός τους έφαγε

   Το δόγμα Σόιμπλε «της λιτότητας» έχει προκαλέσει την έκρηξη των εθνικισμών και έχει φέρει την Ε.Ε. στο χείλος της διάλυσης
  • Ομοφοβικός Ανελισμός

   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   Ομοφοβικός Ανελισμός

   Ποιος είναι ο Κ. Κατσίκης; Η ομοφοβική δήλωση, το επεισόδιο στη βουλή και η απάντηση βουλευτή του Συριζα περί Έρνστ Ρεμ
  • VIDEO: Η Βαβέλ των Αθηνών

   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   VIDEO: Η Βαβέλ των Αθηνών

   «Το ξενοδοχείο των προσφύγων». Το Al Jazeera έκανε ρεπορτάζ για το αυτοδιαχειριζόμενο ξενοδοχείο με τους εκατοντάδες πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα
  • FT: Άδικο το πλεόνασμα από την Ελλάδα

   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   FT: Άδικο το πλεόνασμα από την Ελλάδα

   Οι Financial Times παίρνουν θέση για το ελληνικό χρέος και τη «βάναυση επιμονή των Ευρωπαίων στη λιτότητα»
  • Ο Στεφανόπουλος για τις άδειες της TV

   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   Ο Στεφανόπουλος για τις άδειες της TV

   Όταν ο Κ. Στεφανόπουλος έλεγε το 1989 να μη δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες στους «επικίνδυνους» εκδότες
  • Μουρ: 5 λόγοι για την εκλογή Τραμπ

   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   Μουρ: 5 λόγοι για την εκλογή Τραμπ

   «Η πληγωμένη τιμή του τελευταίου λευκού Αμερικανού». Ένα προφητικό κείμενο του Μ. Μουρ (και μια συνέντευξή του στο Democracy Now)
  • Έρχεται δωρεάν Ίντερνετ

   ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   Έρχεται δωρεάν Ίντερνετ

   Χωρίς πληρωμή ή πολύ φθηνά θα μπορούν να συνδέονται σύντομα στο διαδίκτυο, φοιτητές και κάτοικοι ακριτικών νησιών

EMAIL NEWSLETTER

Τα νέα του DOC TV στο mail σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ