0
1
σχόλια
620
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Ποιος είναι ο Κ. Κατσίκης; Η ομοφοβική δήλωση, το επεισόδιο στη βουλή και η απάντηση βουλευτή του Συριζα περί Έρνστ Ρεμ

ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
2 Δεκεμβρίου 2016
«Μπορεί ένας γκέι ή ένας τρανσέξουαλ να είναι μπέιμπι-σίτερ ή δάσκαλος, Εμείς πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα των αρχών μας». Ο Κ. Κατσίκης και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφωνούν με το σύμφωνο συμβίωσης του γκέι και η ομιλία του προκάλεσε επεισόδιο στη βουλή.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης απάντησε θετικά στην ερώτησή του σε σχέση με τους τρανσέξουαλ για να πάρει ως απάντηση σχόλιο σχετικό με τη νοημοσύνη του.
 
Αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης απάντησε σχετικά με τη θέση του Κ. Κατσίκη θυμίζοντας το παράδειγμα του Έρνστ Ρεμ που ήταν ναζί και ομοφυλόφιλος, ενώ έκανε επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους. «Να συζητήσουμε για όλα χωρίς πάθη... Προφανώς δεν επιλέγονται οι άνθρωποι για μπέιμπι-σίτερ ή κούριερ σε σχέση με την σεξουαλική τους ταυτότητα… Οι άνθρωποι της κλειστής κοινωνίας κοσμικοποιούν το δικό τους πρότυπο και όσοι δεν εντάσσονται σε αυτό τους θεωρούν ανώμαλους. Και τότε περνάς στον κύκλο του μίσους, του ρατσισμού και της δικαιολόγησης επιθέσεων συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Υποκρισία να είσαι το πρωί με κουστούμι και γραβάτα και το βράδυ να είσαι αυτό που δεν μπορείς. Έχει όνομα αυτό. Ερνστ Ρεμ λέγεται. Ήταν ο επικεφαλής των ταγμάτων ασφαλείας».
 
Ποιος είναι ο κύριος Κατσίκης; Είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ΑΝΕΛ στην περιφέρεια Αττικής, ο οποίος μάλιστα λέει αρνήθηκε να ταχθεί με την ΝΔ η οποία τον πολιορκούσε προεκλογικά. Πρόκειται για τον γιό του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Κατσίκη, ο οποίος ως βουλευτής της ΔΗΑΝΑ έγινε ο 151ος βουλευτής ώστε να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, το 1990. ο Κ. Κατσίκης έως σήμερα έχει εργαστεί ως διευθύνων σύμβουλος του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού STAR και εκδότης της εφημερίδας «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ». Διετέλεσε εκπρόσωπος και διαχειριστής τουριστικής επιχείρησης και χρηματοασφαλιστικός σύμβουλος» σύμφωνα με το βιογραφικό του.
 
Ο διάλογος στη βουλή:
Κ. Κατσίκης: «Οι ευρύνοες συντάκτες του νομοσχεδίου μπορούν να φανταστούν τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός μικρού παιδιού αν η δασκάλα της πρώτης δημοτικού, με προστατευμένο το δικαίωμα της αυτοδιάθεσής της, προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη σχολική χρονιά εμφανιστεί ενώπιόν τους ως δάσκαλος; Έχει το δικαίωμα να το κάνει; Το έχει. Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Δεν ξέρω, ρωτάω. Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι-σιτερ; Δεν ξέρω, ρωτάω», είπε ο Κ. Κατσίκης και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
 
Μάριος Γεωργιάδης: Γιατί να μην είναι;
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ορίστε; Ποιος το λέει;
Μάριος Γεωργιάδης: Εγώ.
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Λέτε γιατί να μην είναι. Κύριε Γεωργιάδη, όταν θα έρθετε να μιλήσετε, θα σας ανταποδώσω αυτό που μου κάνατε, όταν μιλούσατε για εργασιακό μεσαίωνα, θα σας περιμένω να τοποθετηθείτε και να αποδείξετε εσείς, ο ίδιος, γιατί πρέπει να είναι παιδαγωγός και μπέιμπι-σιτερ αυτοί που ανέφερα.
 
Μάριος Γεωργιάδης: Μιλάτε για δικαιώματα. Τι είναι αυτά που λέτε;
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Κύριοι συνάδελφοι, λέτε γιατί να μην είναι. Θα το πείτε εσείς, κύριοι συνάδελφοι, γιατί πρέπει να είναι.
 
Μάριος Γεωργιάδης: Γιατί να μην είναι;
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Λοιπόν, το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί να μην είναι, με κάνει να σας γνωρίζω καλύτερα και να πιστεύω και να εκτιμώ σε μια κλίμακα αξιοσύνης και το δικό σας IQ. Κύριοι συνάδελφοι, οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές.
 
Μάριος Γεωργιάδης: Παρακαλώ να ανακαλέσετε. Να ανακαλέσετε, όσον αφορά το IQ.
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Έχω δικαίωμα να κάνω εκτιμήσεις, κύριε. Δεν σας έβρισα. Έχω δικαίωμα να κάνω εκτιμήσεις.
 
Προεδρεύων (Γιώργος Βαρεμένος): Παρακαλώ!
 
Κύριε Κατσίκη, τώρα η αναφορά στο IQ…
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου, με διακόπτει συνεχώς και ζητάει εξηγήσεις.!
 
Μάριος Γεωργιάδης: Δεν σας έχω διακόψει ποτέ.
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ναι, τώρα, γιατί το κάνετε;
 
Μάριος Γεωργιάδης: Είναι η πρώτη φορά.
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Ωραία, πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Και υπάρχει και η πρώτη φορά σε απάντηση, κύριε Γεωργιάδη Μάριε.
 
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, …
 
Μάριος Γεωργιάδης: Παρακαλώ να ανακαλέσετε, όσον αφορά το IQ.
 
Κωνσταντίνος Κατσίκης: Δεν ανακαλώ τίποτα. Ελάτε εδώ να τα πείτε.

 
εμφάνιση σχολίων