0
1
σχόλια
257
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Χωρίς πληρωμή ή πολύ φθηνά θα μπορούν να συνδέονται σύντομα στο διαδίκτυο, φοιτητές και κάτοικοι ακριτικών νησιών

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
9 Νοεμβρίου 2016
Δικαίωμα στην ενημέρωση και τη γνώση για όλους. Με αυτόν τον βασικό άξονα, μια νέα κρατική επιχορήγηση φέρνει δωρεάν ή πολύ οικονομικό ίντερνετ σε φοιτητές και σε μόνιμους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών, όπου θα αποκτήσουν με εισοδηματικό κριτήριο ευρυζωνικές συνδέσεις. Στόχος είναι τόσο να διευκολυνθούν οι φοιτητές ώστε και να προβληθεί η νησιωτικότητα.

Συγκεκριμένα δωρεάν ίντερνετ θα έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι 30 απομακρυσμένων νησιών (περίπου 30.000 άνθρωποι). Πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να έχουν ένα στικάκι με 36 ευρώ το χρόνο περίπου (δηλαδή με 5 ευρώ το μήνα από τα οποία θα πληρώνουν οι ίδιοι μόνο τα 2). Τα υπόλοιπα θα επιχορηγεί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων από το αποθεματικό της. Ακόμα δεν είναι σαφής ο όγκος δεδομένων που θα προσφέρεται.

Οι επιχορηγήσεις αφορούν επίσης και την δορυφορική πρόσβαση των Ελλήνων που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και δεν έχουν πρόσβαση στην ελληνική τηλεόραση. Γίνονται συζητήσεις με τον υπουργείο, τον OTE TV και τη Nova για δωρεάν πρόσβαση για την κάλυψη περίπου 30.000 νοικοκυριών και από την πλευρά του το υπουργείο θα συμβάλει με την επιδότηση του δορυφορικού πιάτου και του αποκωδικοποιητή.

Δωρεάν ή επιχορηγούμενες ευρυζωνικές συνδέσεις θα παρέχονται επίσης σε άτομα με ειδικές ανάγκες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης εξήγγειλε τις δράσεις ενίσχυσης της ευρυζωνικότητας ενώ στελέχη του Υπουργείου δηλώνουν ότι το σχέδιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι θέμα χρόνου ώστε να μπει σε λειτουργία. Αναμένουμε.

εμφάνιση σχολίων