0
1
σχόλια
210
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

«Άσχημα τα νέα για την κυβέρνηση» η γενική ανταπόκριση του Τύπου

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
28 Οκτωβρίου 2016
«Η ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα, καθώς το δικαστήριο απορρίπτει το νόμο για τις τηλεοπτική αναμόρφωση» γράφει η Wall Street Journal για το θέμα με τις τηλεοπτικές άδειες και κάνει λόγο για «τεράστιο εξευτελισμό» της κυβέρνησης μετά την απόφαση του ΣτΕ. «Η υπόθεση δίνει ένα ισχυρό χτύπημα στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ». Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες ταυτίστηκε με την μάχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της διαφθοράς.

Οι Financial Times αναφέρουν ότι «η δικαστική απόφαση τραυματίζει σημαντικά την εικόνα της κυβέρνησης» και αναγκάζει τον Πρωθυπουργό να λάβει αμυντική θέση. «Το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδας αποφάσισε πως ο νόμος που έφερε μέσω κοινοβουλίου η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντισυνταγματικός. Το δικαστήριο προέβαλε ενστάσεις σχετικά με το γεγονός πως το ΕΣΡ, όχι η κυβέρνηση, είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών».

Η Associated Press γράφει ότι «η απόφαση του δικαστηρίου ανατρέπει πλήρως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης». Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι η Αθήνα καλείται να επιστρέψει 246 εκατομ. ευρώ στους υπερθεματιστές.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστηρίου πιθανότατα θα καθορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού και ίσως να επισπεύσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με σκοπό να ανακάμψουν τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος.

 
εμφάνιση σχολίων