0
1
σχόλια
233
λέξεις
ΖΗΝ

Μικρά γαλλικά βουτυρένια κεκάκια, έτοιμα σε 15 λεπτά

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
23 Οκτωβρίου 2016
Είναι το πιο αγαπημένο γαλλικό γλυκάκι που συνοδεύει τον καφέ ή το τσάι μας και δείχνει και πολύ πιο Grande από μια απλή φέτα κέικ. Φτιάχνεται σε ελάχιστο χρόνο και ψήνεται τσακ μπαμ. Παραδοσιακά οι Madeleines ή Μαντλέν, έχουν σχήμα αχιβάδας αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε τέτοια φόρμα τότε φτιάχνουμε τα κέικ μας μέσα σε ότι μικρά φορμάκια έχουμε, έχοντας στο νου μας ότι περίπου δυο κουταλιές της σούπας από το μείγμα, είναι αρκετές για μια μικρή, αφράτη Μαντλέν.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 9 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΧΙΒΑΔΕΣ: 2 αυγά, 80 γρ, ζάχαρη, 55 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 35 γρ, φρέσκο βούτυρο, ξύσμα από ένα πορτοκάλι ή ένα λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200. Αν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης, τότε την αλείφουμε με βούτυρο και αλεύρι. Ύστερα την γυρίζουμε ανάποδα για να φύγει όσο αλεύρι περισσεύει. Σε μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά το βούτυρο και όσο περιμένουμε, ρίχνουμε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατεύοντας με σπάτουλα. Όταν λιώσει το βούτυρο, το προσθέτουμε κι αυτό με τον ίδιο τρόπο. Τα μείγμα μας θα είναι αρκετά αραιό. Το μοιράζουμε στα φορμάκια με ένα μεγάλο κουτάλι (περίπου 2 κουταλιές της σούπας μείγμα για κάθε αχιβάδα). Ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν ελαφρώς. Όταν κρυώσουν λίγο, μπορούμε να τις ξεφορμάρουμε –και φυσικά να τις φάμε κιόλας.
 
εμφάνιση σχολίων