0
1
σχόλια
228
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Δεν ανοίγουν εύκολα όλες οι μαθητικές αίθουσες για τα προσφυγόπουλα. Χρυσαυγίτες, μαθητές και γονείς έξω από τα σχολεία την πρώτη μέρα του μαθήματος...

DOCTV.GR
12 Οκτωβρίου 2016
Ακόμη κι αν υποτίθεται ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πήγαιναν κανονικά σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της χώρας, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου από εκπαιδευτικοί και γονείς μέχρι οργανωμένοι χρυσαυγίτες, προσπάθησαν να εμποδίσουν τα παιδιά αυτά να μπουν στο προαύλιο. Το φως αχνοφαίνεται μέσα από εκείνους που αντιστέκονται, αρνούμενοι να διαχωρίσουν τους ανθρώπους σε Έλληνες και μη, σε πρόσφυγες ή όχι. Όπως στη δημοσίευση της κυρίας Ντίνας Ρέππα, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα έξω από το 66ο Γυμνάσιο. Οργανωμένοι χρυσαυγίτες προσπαθούν να εμποδίσουν τα προσφυγόπουλα να μπουν στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Εκπαιδευτικοί, νεολαίοι και κόσμος από τη Λαϊκή Συνέλευση της περιοχής του Κολωνού, υπερασπίζονται την ανάγκη να ενταχθούν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Kαι τα παιδιά μας να τραβούν την πόρτα για να την ανοίξουν.

Η γενιά που υπερασπίζεται τα δίκαια των φτωχών, που μαθαίνει να πολεμά το φασισμό και το ρατσισμό. Εκεί είναι το μέλλον. Τα προσφυγόπουλα μπήκαν. Η πόρτα άνοιξε με σπρωξιές και βρισιές. Αλλά άνοιξε. Αγωνιζόμαστε με πείσμα και πάθος για να ανοίγει η πόρτα το πρωί και τα προσφυγόπουλα να μπαίνουν στο σχολείο μαζί με τα άλλα παιδιά. Περήφανη για το γιο μου, όπως και για όλους τους άλλους συντρόφους και συναγωνιστές».

εμφάνιση σχολίων