0
1
σχόλια
229
λέξεις
ΖΗΝ

Με γεύση σοκολάτα-φουντούκι, χωρίς ψήσιμο, έτοιμο για ψυγείο σε λίγα λεπτά

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Ιουνίου 2017
Κανείς δεν πρόκειται να μαντέψει ότι αυτό το επικό γλυκό δημιουργείται με μόνο τέσσερα υλικά και χωρίς καθόλου κόπο. Ιδανικά, το φτιάχνουμε μια μέρα πριν από τη μέρα που θα το φάμε για να παγώσει καλά και δέσουν τα υλικά του στο ψυγείο. Επίσης φτιάχνουμε άνετα διπλή ποσότητα μιας και διατηρείται στην κατάψυξη για έναν ολόκληρο μήνα (αν και είναι τόσο νόστιμο που μάλλον κανείς, ποτέ δεν το άφησε τόσο).

ΥΛΙΚΑ: 200 γρ. κορνφλέικ με μέλι, 800 γρ. μερέντα, 360 γρ. τυρί σε κρέμα με όλα του τα λιπαρά, μια χούφτα φουντούκια, ψημένα και σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ, βάζουμε 200 γρ. μερέντα μαζί με τα κορνφλέικς και ανακατεύουμε καλά. Δεν μας πειράζει αν σπάσουν τα κορνφλέικς. Ύστερα απλώνουμε το μείγμα σε τσέρκι και πιέζουμε καλά μέχρι να γίνει λείο. Τοποθετούμε το τσέρκι με τη βάση μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε διαφορετικό μπολ, χτυπάμε με μίξερ το τυρί μέχρι να αφρατέψει. Ύστερα προσθέτουμε την υπόλοιπη μερέντα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό μας όλη νύχτα στο ψυγείο. Το βγάζουμε από την ψύξη 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα και αν χρειάζεται το αφήνουμε εκτός ψυγείου λίγο παραπάνω μέχρι να κόβεται εύκολα με ένα αιχμηρό μαχαίρι. Σερβίρουμε κάθε μερίδα ρίχνοντας μερικά φουντούκια από πάνω.
 
εμφάνιση σχολίων