0
1
σχόλια
382
λέξεις
ΖΗΝ

Όλο και περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν πόσο σημαντικά είναι για την υγεία και την ομορφιά μας. Φάτε όσο περισσότερα γίνεται, στην εποχή τους

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
5 Μαΐου 2020
Νομίζαμε ότι τα ξέραμε όλα, όμως τελικά το νόστιμο καλοκαιρινό φρούτο έχει πολλές περισσότερες ιδιότητες από όσες κρύβει το μικρό του μέγεθος και η γλυκιά του γεύση. Για να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη, διαλέγουμε κεράσια που δεν είναι χτυπημένα ή πολύ μαλακά και τα καταναλώνουμε σύντομα, καλύτερα στη φυσική τους μορφή.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΧΟΥΧΑ: Ένα φλιτζάνι κεράσια προσφέρει την ίδια ποσότητα καλίου με μια μπανάνα. Επίσης περιέχουν 19 φορές περισσότερο β-καροτένιο (Βιταμίνη Α) από τα βατόμουρα και τις φράουλες. Ταυτόχρονα, περιέχουν βιταμίνες C και E, μαγνήσιο, σίδηρο, φυλλικό οξύ και αντιοξειδωτικά.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ: Χάρη στις ανθοκυανίνες που περιέχουν, συμβάλλουν στην εξουδετέρωση καρκινογόνων ουσιών. Επίσης περιέχουν μεγάλη ποσότητα Queritrin, ενός φλαβονοειδούς με αντικαρκινικές ιδιότητες αλλά και βιταμίνη Α που καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα στα όργανα και τους αδένες του σώματος.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ: Οι φυτοστερόλες που περιέχονται σε υψηλή συγκέντρωση στα κεράσια, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.

ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΕΠΤΙΚΟ / ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟ / ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Όταν τρώμε κεράσια, γίνεται μεγαλύτερη παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Επίσης βοηθούν και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας διότι περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών. Τα κεράσια είναι διουρητικά και χωνευτικά. Περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και γι αυτό είναι πολύ ωφέλιμα για την καρδιά και το καρδιαγγειακό σύστημα. Καθαρίζουν τα νεφρά και το συκώτι αφού τα βοηθούν να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης βοηθούν στην αναιμία λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο. Τα κερασάκια είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, ουσία που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΑ: Όχι μόνο έχουν μικρή θερμιδική αξία αλλά βοηθούν στο αίσθημα κορεσμού. Συγκεκριμένα, ένα φλιτζάνι κεράσια έχει λιγότερες από 100 θερμίδες και περίπου 3 γρ. φυτικών ινών. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Β6, θειαμίνη και ριβοφλαβίνη, που παίζουν σημαντικό ρόλο για το μεταβολισμό και την παραγωγή ενέργειας.

ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΫΠΝΙΑΣ: Τα κεράσια αυξάνουν τα επίπεδα μελατονίνης στο αίμα, ενός αντιοξειδωτικού που ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΑ: Τα κεράσια περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών που ευεργετούν και διατηρούν το δέρμα μας αλλά και μελατονίνη, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

Ο κυριότερος λόγος όμως για να τα τρώμε, είναι πως είναι πεντανόστιμα.

Πηγή: Louisiana State University
 
εμφάνιση σχολίων